Wings for Life Foundation transformuje vyhledávání klinických studií pro pacienty

Byla spuštěna nová webová stránka, která pomáhá lidem s poraněním míchy porovnávat klinické studie při hledání zlepšení  zdraví. Platforma, financovaná Wings for Life Foundation, neziskové organizace financované z charitativních darů z Wings for Life World Run, si klade za cíl překlenout propast mezi výzkumníky a potenciálními účastníky, poskytovat dostupné informace o klinických studiích.

Wings for Life Foundation

  • Klinické studie jsou zásadní pro hodnocení bezpečnosti a účinnosti nových terapií, ale nalezení vhodných účastníků studie může být pro výzkumníky obtížné.
  • Lidé s poraněním míchy se často snaží najít informace o klinických studiích, které jsou dostupné a srozumitelné a nemusí mít přístup ke spolehlivým zdrojům informací.
  • Nová webová stránka vyvinutá s finanční podporou The Wings for Life World Run si klade za cíl řešit tuto výzvu a poskytuje informace o klinických studiích poranění míchy v laickém jazyce a v uživatelsky přívětivém formátu.
  • Pacienti mohou rychle a snadno najít vhodné studie a kontaktovat organizátory přímo prostřednictvím webových stránek, zatímco výzkumníci těží z lepšího náboru účastníků a přesnějších údajů ze studií.
  • Webové stránky představují oboustranně výhodnou situaci pro všechny zúčastněné a představují důležitý stavební kámen pro urychlení zavádění nových způsobů léčby poranění míchy v budoucnu.
  • Wings for Life World Run, který shromažďuje finanční prostředky na výzkum poranění míchy, sehrál klíčovou roli při podpoře rozvoje webových stránek a zdůraznil význam podpory komunity pro vědecký výzkum.
  • Webové stránky poskytují cenný zdroj pro lidi s poraněním míchy, jejich rodiny a pečovatele a výzkumné pracovníky, kteří chtějí pokročit v oblasti léčby poranění míchy.
  • Spuštěním této nové webové stránky budou mít nyní lidé s poraněním míchy přístup k centralizované, snadno použitelné platformě pro vyhledávání klinických studií, které mohou prospět jejich zdraví.
  • Podpora tohoto důležitého výzkumného nástroje ze strany Wings for Life World Run podtrhuje hodnotu komunitní podpory vědeckého výzkumu a zásadní roli dostupných informací pro pokrok v lékařských objevech.

Wings for Life World Run

Další Wings for Life World Run se uskuteční 7. května a účastníci mohou běžet jednotlivě s aplikací Wings for Life World Run nebo společně v několika flagship bězích. Bez ohledu na běžecké schopnosti je tato událost především o zábavě a podpoře dobré věci. 100 % vstupních poplatků a darů jde přímo na výzkum míchy.

Více informací naleznete ZDE

 

Zdroj: Red Bull Content Pool