Vytvořte si ideální prostředí pro práci z domova

Pracujete z domova a rádi byste svůj pokoj proměnili na pěknou a praktickou kancelář? Poradíme vám, jak na to.

Domácí kancelář bez rušivých podnětů

Hlavním problémem řady převážně začínajících živnostníků je pracovní prostor uprostřed domácnosti, který není zbaven vlivu rušících podnětů. Proto aby vaše práce z domova byla vykonávána maximálně efektivně, je třeba vytvořit si pracovní prostředí pro maximální soustředěnost.

Předně by vaše domácí kancelář měla zaujímat celou jednu místnost, nikoliv jen kout pokoje. V obou případech se snažte o co největší odstup od televize, která bývá nejvážnějším krokem k prokrastinaci.

 

Pracovní stůl s dostatečným osvětlením

Středem vaší domácí kanceláře by měl být pěkný a praktický pracovní stůl, na který by mělo směřovat co nejvíce denního světla. Budete tak šetřit svoje oči a navíc si nebudete připadat tolik odříznuti od okolního světa. Letmý pohled do okolí může stimulovat vaše mozkové závity, o inspiraci nemluvě. Vaše pracovní místnost by ovšem měla mít i kvalitní stropní světlo a váš stůl stolní lampičku.

Praktická židle, skříňky, poličky, kancelářské potřeby…

K pořádnému stolu patří i hezká a pohodlná židle, ze které vás po pár dnech práce nebudou bolet záda. Praktickou funkci splní například kvalitní židle na kolečkách, opatřená pohodlnými opěradly. Různé poličky a skříňky s dokumenty a dalšími důležitými materiály byste pak měli mít co nejblíž u pracovního stolu, abyste ušetřili čas běháním po pokoji, případně po dalších místnostech. To samé platí pro kancelářské potřeby.

Rozsviťte pracovnu květinami

Praktickou stránku věci podpoří i různé programovací nástěnky a magnetické tabule. S těmi teprve dostane váš pokoj tem správný kancelářský charakter. Aby naopak nepůsobil až příliš vážně, odlehčete a rozveselte jej živými květinami. Dodají vaší pracovně požadovanou útulnost a vám zas dojem klidného domácího prostředí.