Vytři si nos!

Praha3 otevřela ve spolupráci se společností aiomica nové odběrové centrum na COVID-19 pro veřejnost. Projekt Vyt /ll si nos vznikl součinností Prahy 3 a konceptu aiomicy STAYNEGATIVE. Rozběhl se za pouhé tři týdny vbudově bývalé školy vedle radnice na Havlíčkově náměstí.

S rostoucím počtem případů nakažených neustále stoupá zájem o spolehlivé a rychlé testování bez nutnosti navštívit nemocnici nebo dlouhého čekání ve frontě. „Praha 3 zareagovala na velkou poptávku občanů a zřídila odběrové místo vdlouhodobě nevyužité budově bývalé školy na Havlíčkově náměstí 10“, vysvětluje starosta Prahy 3, Jiří Ptáček.

Testovací centrum Prahy 3 zajišťuje testování pro samoplátce, pro firmy a pro indikované odběry na žádanky. Nabízí i možnost lékařského potvrzení o výsledku testu pro vycestování do zahraničí. Výsledky standardního PCR testu na COVID-19 dostanou klienti do 48 hodin po absolvování odběru. Jeho standardní cena je 1690 Kč. Jsou k dispozici další zrychlené testy a expresní vyšetření.

Centrum je otevřeno denně. „Snažíme se vyjít vstříc potřebám občanů, a proto jsme umožnili i odběry o víkendu vdopoledních hodinách“, dodává Jakub Schůrek, CEO společnosti aiomica. Individuální termín bez nutnosti čekání se sjednává přes online rezervační systémstaynegative.cz. Zde budou také zveřejňovány nové typy testů, které bude odběrové centrum nabízet.

Zdroj: Praha 3