S Griotkou zažijete léto šťavnatější, než jste si dokázali představit

Tradice pití griotky se může zdát tak stará, že si neprávem zasluhuje pověru „babského pití“. Zanevřete na pomluvy a užijte si šťavnaté léto s chutí pravých višní v likéru Bartida Original Griotka, která vyvrátí vaše předsudky a probudí ve vás chuť užít si kapku po kapce ve spoustě vynikajících podob.

Sladká chuť višní s jemně nakyslým dozvukem vytváří perfektní příležitost pro přípravu originálních letních koktejlů. Bartida Original Griotka vyniká plnou chutí díky tradiční metodě výroby, která obnáší především maceraci zralých višní. Díky tomu si můžete dopřát jen výraznou chuť ovoce. Šťavnatou Griotku oceníte jak v čistě podobě na ledu, tak v míchaných drincích. Přestože si řadu koktejlů snadno umícháte doma, je griotka ingredienci používanou i ve vrcholné mixologi.

Profesionální barman, ambasador značky Bartida Viktor Gleich doporučuje míchat griotku s méně sladkými nápoji: „Chuť sladké griotky vyvažujte v míchaných drincích svěžími, méně sladkými mixery – méně sladkou limonádou nebo například sodou. Skvěle se doplňuje s různým ovocem, například s limetami, citronem a grepem.“ Velice originální je spojení griotky s vanilkovou příchutí, a to nejen v koktejlech, ale i v dezertech.

Nebojte se proto využít griotku i při přípravě letních dezertů s využitím právě sklizeného ovoce a svezte se na šťavnaté chuti pravého višňového likéru, který uspokojí vaši touhu experimentovat.

 

 

Namíchejte si:

CHERRY SPRITZ

Typ sklenice: Baloon Glass

4 cl Bartida Griotka

kvalitní tonic na dolití

plátek citronu

máta na ozdobení

 

Do vinné sklenice nasypejte led. Přilijte 4 cl Bartida Griotka a zalijte tonicem pár centimetrů pod okraj. Do sklenice vložte plátek citronu a ozdobte snítkou máty.