Test: televizor SONY Bravia X-85L

Do naší redakce jsme dostali k testu televizor SONY Bravia X-85 L.

Instalace a spuštění

Po rozbalení jsme televizi jednoduše osadili nožičkami a umístili na televizní stolek. V návodu jsme zjistili, že je možné tento televizor zavěsit pomocí držáků přímo na zeď. V dnešní době můžeme toto zařízení považovat za univerzální, a tak během instalace bylo nutné připojit televizor k internetu, a to v našem případě pevným připojením. WI-FI připojení je samozřejmě také možné. Dalším krokem bylo propojení s počítačem a využití obrazovky jako dalšího displeje. Po zapnutí a aktivování jsme se připojili k účtu Google a v hlavním menu propojili do aplikací, které nám umožnily sledovat známé streamovací služby jako je Netflix, Disney World, Youtube a další. Spuštění a samotné uvedení do provozu bylo jednoduché a rychlé, stejnětak reagoval televizor na všechny naše pokyny.

Testujeme

Musíme konstatovat, že rozsáhlé možnosti nastavení televizoru nám dlouhou dobu trvalo, než jsme si alespoň částí prošli a vyzkoušeli. Hned na úvod nás zaujala možnost nastavení spořiče televizní obrazovky, kdy místo vypínání si můžeme nastavit například promítání fotografií z dovolené. Současně vidíme, kolik je hodin a jaké je počasí v nejbližším okolí. Tato funkce se může zdát prostá, ale z našeho hlediska byla užitečná. Televizor podporuje připojování Bluetooth zařízení, a tak nebyl problém ji propojit se sluchátky, s počítačovou myší a s klávesnicí. Odpadá tak při některých vyhledávacích funkcích nutnost přeskakovat složitě po klávesnici dálkovým ovládáním a můžete tak vkládat znaky přímo z klávesnice. Při testování jsme využili možnost automatického párování se sluchátky, kdy se zvuk automaticky přepne a neobtěžujete své okolí.

Nastavení zvuku

Televizor SONY Bravia X-85L má možnost optimalizovat nastavení zvuku pomocí dálkového ovladače. Spolu s televizorem jsme k testu dostali dva dálkové ovladače a s největší pravděpodobností, si při koupi můžete zvolit který si vyberete. Právě oním ovladačem, který nastavil hlasové ovládání, jste optimalizovali díky vašemu místu při sledování zvuk a současně jste jej mohli použít pro hlasové vyhledávání na internetu.

Volba vstupního kanálu

Další velmi užitečnou funkcí byla volba vstupního kanálu, což zahrnuje počítačový signál, signál z kabelové televize či signál z antény a další možnosti např. připojené zařízení do USB portu a možnost prohlížení si videí pořízených z palubní kamery automobilu. Velice nás při testu potěšila možnost, kdy si jedním tlačítkem vyberete kterou streamovací službu či aplikaci pro zábavu budete v daný okamžik využívat. Televize také nabízí možnost nastavení jakou aktivitu provedete po zapnutí. Během testování jsme oceňovali rychlost, kvalitu obrazu, kvalitu zvuku a univerzálnost.

Víceúčelové využití televizoru

Můžete si prohlížet internetové stránky v implementovaném prohlížeči nebo můžete sledovat film či si zaznamenávat na médium film  a dokonce není problém mezi těmito aplikacemi přecházet. Takže jsme vyzkoušeli možnost, kdy jsme si na počítači pustili přímý přenos fotbalu a na televizi nám běžel film a  mohli jsme si film zastavit, pustit fotbalový zápas a zjistit, jaký je aktuální stav.

Nastavení funkcí televizoru

Je důležité pro maximální využití kvalitního obrazu a kvalitního zvuku, aby každý nový uživatel těchto televizí si podrobně prošel možnosti a funkce nastavení obrazu, zvuku i připojení k internetu. Televizor totiž poskytuje rozsáhlé možnosti a díky tomu využijeme daný výrobek na maximum. Nám trvalo několik dní, než jsme všemi stupni nastavení prošli a seznámili se s dalšími možnostmi pro kvalitní a pohodové využití přístroje.

Také nás překvapilo, jak na jednoduchou domácí pokojovou anténu si televize naladila příjem signálu ze vzduchu a jak kvalitní bylo zobrazení.

Více informací naleznete na stránkách výrobce ZDE