Test : Monitor HP OMEN 27 s FDH 240 Hz Gaming monitor

Do naší redakce jsme dostali k otestování monitor od výrobce HP Omen 27 s FDH 240 Hz Gaming monitor. Tento monitor splňuje všechny předpoklady a podmínky pro výbornou kancelářskou práci i využití v jiných sférách včetně her.  

Rozbalení a instalace

Společnost HP dbá na kompletní balení svých výrobků do papírových obalů a krabic a není tomu jinak ani u tohoto monitoru. Jednoduchost, přehlednost a intuitivnost při vybalování je více než příkladná. V krabici tedy dostáváme monitor, podstavec a nožičku. Vše jednoduše smontujeme a máme možnost nastavovat výšku monitoru pohybem na noze nahoru či dolu a stejně tak v kloubu určovat úhel naklopení. Monitor lze nastavit v otáčecím kloubu tak, aby se jeho poloha „na šířku“ změnila v polohu „na výšku“. Poté máme na výběr připojení a to: můžeme připojit HDMI, optický kabel, a dokonce můžeme připojit i sluchátka. My propojujeme jako druhý monitor pomocí HDMI kabelu a rozšiřujeme si tak pracovní plochu o druhý monitor.

Monitor HP OMEN 27 s

Připojení

Počítačový systém, který máte automaticky identifikuje daný monitor a umožní vám standardní nastavení monitoru. Jelikož se jedná o monitor řady OMEN, my jsme pro nastavování využili aplikaci, kterou poskytuje výrobce OMEN Gaming Hub. Tato aplikace vám umožní detailní nastavení monitoru ve všech sférách, které si dovedete představit. V případě, že chcete rychle a bez dalších průtahů nastavovat parametry monitoru, je na zadní straně těla monitoru umístěn joystick, kterým si zobrazíte na obrazovce standardní nastavení parametrů monitoru. Vedle tohoto joysticku je také vypínač on/off.  Máme tedy monitor připojený, nastavený a můžeme začít testovat.

Testujeme

Během našeho testu jsme se rozhodli spíše než prověřit herní kvality monitoru jej využít jako druhý kancelářský monitor a pro sledování televize, filmů či streamování videí. Jelikož v naší redakci používáme stejně velký monitor, rozšířila se nám podstatně plocha a náš redakční monitor je také vysoce kvalitní, byla práce s oběma monitory velice přínosná a komfortní.  

Shodou náhod se nám rozbil zvukový výstup pro náš redakční počítač, a tak jsme uvítali, že součástí testovaného monitoru HP OMEN 27 s FDH 240 Hz jsou i vestavěné reproduktory. Překvapilo nás, jak dokáží v dnešní době být kvalitní vestavěné reproduktory u monitoru.  Jsou zařízení v počítači, která jsou více než důležitá a jejich kvalitu oceníme především při spolehlivosti a konzistenci. Během testu jsme nezaznamenali jediný problém, naopak jsme byli překvapeni jasnými barvami, přesným zobrazováním a kvalitním ozvučením. Protože někdy si uživatelé neuvědomují, jak je důležitá konzistentní a dlouhodobá spolehlivost, hledají další a další technická nastavení, která pak vedou k tomu, že dochází k nevyhovujícím průběhům využívání zařízení.

Stručně shrnuto: Monitor HP OMEN 27 s FDH 240 Hz Gaming monitor splňuje přesně to, co od něj očekáváme: kvalitní zobrazování plus další funkce jako je ozvučení a přináší uživatelům pohodu, klid a komfort při používání. Díky tomu, že jsme monitor využívali při streamování videí a různých obrazových záznamů, můžeme potvrdit, že i při herním využití má vysoce dostačující výkon.

 

Závěrem

V dnešní době je především kladen důraz na maximální pohodlí a především pro ochranu zraku uživatelů výpočetní techniky. Díky tomu, že doba strávená před monitorem se prodlužuje a specielně hráči her věnují této aktivitě mnoho času, je třeba využívat kvalitní monitory s cenou okolo 8 tisíc Kč, které poskytují dostatek pohodlí, kvality a komfortu. To můžeme potvrdit s ohledem na to, že s naší redakci používáme kvalitní grafické monitory za podstatně vyšší pořizovací cenu.

Více informací naleznete ZDE