Test: Domácí Wi-Fi kamera Tapo C 211

Do naší redakce jsme dostali k otestování interiérovou kameru Tapo C211. Jedná se o domácí Wi-Fi kameru s horizontální/vertikální rotací, který vzhledem ke své schopnosti otáčení v rozsahu 360° dokáže sledovat co se děje v celé místnosti.

Rozbalení a instalace

Po rozbalení kamery jsme umístili držák na dřevěný trám oddělující dvě místnosti a kameru instalovali do aplikace Tapo. Kamera je napájena ze sítě, takže je nutné ji umístit blízkosti zdroje elektrické energie. Současně s tím při instalaci se kamera přiřadila do domácí Wi-Fi sítě. To znamená, že byla dostupná všude.

 

Testujeme

Kamera Tapo C211 má široké možnosti využití i nastavení. Při našem testu jsme ji využili ke sledování prostoru obývacího pokoje a jídelny. Zároveň mohla hlídat i vstupní dveře do obývacího pokoje. Velmi jsme ocenili schopnost sledovat pohyb objektu, takže ho máme stále na očích. Dalo by se říci, že se tak jedná o interiérovou bezpečnostní kameru, se kterou můžeme hlídat objekt, zda se během doby, kdy nejsme přítomni, neděje něco nepřípustného, což ocení zejména majitelé domácích mazlíčků.

Stejně tak můžeme využít k oboustranné komunikaci, kdy například náš již dorůstající potomek si doma dělá úkoly a potřebuje poradit, případně ho můžeme pokárat, když činí něco, co nemá.

Během testu jsme byli spokojeni a jelikož v námi testovaném prostoru nemáme ani dorůstajícího potomka ani domácího mazlíčka, využívali jsme kameru Tapo C211 na skenování prostoru pro případ vniknutí neznámé osoby nebo živelné pohromy. Kamera fungovala spolehlivě.

Domácí kamera Tapo C211

Závěrem

Podle našeho názoru má tato kamera velké možnosti využití a to především v rodinách s malými dětmi, seniory či domácími mazlíčky. S malými dětmi především proto, že poskytuje také možnost detekce dětského pláče s pokročilým nočním viděním. Dovedeme si také představit využití, kdy na dálku dáme psovi pokyn aby například netrhal polštář. Záznam z této kamery můžeme ukládat na micro SD kartu či na cloudové úložiště u Tapo.

Důležitým aspektem při používání interiérových kamer je zachování soukromí a tak tato kamera poskytuje možnost nastavit si vlastní blokované zóny, které nedovolí pořizovat záznamy z nastavených oblastí.

 

Více informací naleznete ZDE