Test: Bezdrátový párty reproduktor SONY SRS-XV800

Do naší redakce jsme dostali k testu bezdrátový párty reproduktor SONY SRS XV-800. Reproduktor svými rozměry překvapí, stejně tak při rozbalování svojí váhou. Pro usnadnění  manipulace je vybaven kolečky a držákem a tak jsme mohli zahájit testování. 

Rozbalení a instalace

V objemné krabici dorazil reproduktor, jehož váha se pohybovala kolem 20 kg. Reproduktor SONY SRS XV-800 nevyžaduje žádnou instalaci, pouze nabití interní baterie, protože funguje bez nutnosti být trvale připojen k elektrické síti. Tedy rozbaleno, nabito, zapnuto.

Bezdrátový párty reproduktor SONY SRS-XV800

Testujeme

Byli jsme zvyklí poslouchat hudbu a filmy z reproduktorovou soustavou 7 + 1 a neočekávali jsme, že nám tento jeden velký reproduktor poskytne podobný zážitek. Opak však byl pravdou. Po propojení reproduktoru s televizí pomocí Bluetooth jsme celou místnost zaplnili kvalitním zvukem včetně hutných basových tónů. A tak s podivem jsme poslouchali hudbu a sledovali filmy a zjistili jsme, že toto zařízení plně nahradí a v některých parametrech i předčí reproduktorovou soustavu čítající několik reproduktorů.

 

 

Dále jsme během testu vyzkoušeli propojení s mobilním telefonem a s notebookem pomocí technologie Bluetooth, kdy automaticky po prvním spárování se sytém s reproduktorem spojí a dokáže hrát. Zážitek z hudby umocní světelné barevné efekty. Zařízení samotné nedisponuje žádným dálkovým ovládáním, hlasitost a nastavení se prování na horní straně reproduktoru na dotykovém panelu. Pokud chceme hlasitost ovládat na dálku, je toto svěřeno do péče např. mobilního telefonu či počítače.

Další možnosti připojení objevíte v zadní části reproduktoru po odklopení malých dvířek. Zde naleznete také připojení na nabití baterie.  Pomocí USB lze dobít i mobilní telefon a lze připojit také mikrofon nebo kytara. Pokud chcete poslouchat hudbu posílenou basy můžete navolit „Mega Bass“ režim.

V případě, že se reproduktor již vybíjí, sám zahlásí nutnost dobití baterie. Musíme opět zdůraznit vysokou kvalitu reprodukce hudby a zvuku, která je vytvářena sedmi reproduktory: 3 jednotkami výškového reproduktoru, 2 jednotkami basového reproduktoru a dvěma jednotkami zadního výškového reproduktoru. Jednoduchost v používání bezdrátového párty reproduktoru SONY SRS XV-800 spočívá především v jeho mobilnosti a jednoduché připojitelnosti, protože často sledujeme filmy a koncerty na naší televizi, bylo velmi příjemné a uživatelsky přívětivé automatické propojení bez nutnosti dalších instalací či vyhledávání zařízení. Dovedeme si dobře představit tento reproduktor na zahradní párty, či na oslavě narozenin a to ze dvou důvodů: že je možné využívat funkci Karaoke a také díky vysokému výkonu, kdy reproduktor dokáže ozvučit velký prostor. Možná můžeme konstatovat, že jeho váha na 20 kg může být problém při manipulaci v krabici.

Více informací naleznete  ZDE