Startuje soutěž LEXUS DESIGN AWARD 2022

Lexus zahájil další ročník soutěže Lexus Design Award 2022. Přihlášky je možné podávat až do 10. října 2021 skrze na formulář na webu LexusDesignAward.com.

LEXUS DESIGN AWARD 2022

Lexus Design Award je mezinárodní soutěž návrhářů, která od svého založení v roce 2013 podporuje a pěstuje novou generaci tvůrců. Soutěž Lexus Design Award se postupně rozvinula v platformu designových inovací se zaměřením na lepší budoucnost.

Účastníci musejí do nápadů zahrnout klíčové zásady značky Lexus: předvídat, inovovat a zaujmout.

Návrhy by měly předvídat globální výzvy pro společnost v budoucích letech, ukazovat poutavé a pokrokové způsoby, jak přispět k udržitelné budoucnosti, a současně usilovat o šťastnější život.

Přihlášky z celého světa bude posuzovat výbor složený z renomovaných porotců, kteří vyberou šestici finalistů, jejichž jména budou vyhlášena počátkem roku 2022. Tito finalisté tak získají jedinečnou životní příležitost spolupracovat se čtveřicí předních světových tvůrců, kteří jim poskytnou neocenitelnou podporu ve formě předávání znalostí a mentoringu. Pod osobním vedením mentorů s různým zaměřením a specializací pak finalisté vytvoří prototypy poukazující na reálné možnosti příslušných návrhů.

Na vývoj každého z prototypů vítězných finalistů přispěje Lexus částkou až 3 miliony japonských jenů, tedy téměř 600 000 Kč. Na jaře 2022 pak bude šestice finalistů prezentovat konečné návrhy porotcům, kteří vyberou vítěze hlavní ceny.

Jména všech členů poroty a mentorů soutěže Lexus Design Award 2022 oznámí Lexus letos na podzim.

Oficiální hashtag: #lexusdesignaward