Startuje 1. ročník E-Tech Tour Renault po českých městech

V osmi městech České republiky se uskuteční 1. ročník E-Tech Tour Renault, na kterém se představí novinky značky v oblasti alternativních pohonů.

  • 7. – 8. 9. OC Čestlice, Obchodní 111, 251 01 Čestlice
  • 11.- 12. 9. OLYMPIA BRNO, U Dálnice 777, 664 42 Modřice, Brno
  • 14.- 15. 9. Olomouc CITY, Pražská ul. 255/41, 779 00 Olomouc
  • 17.- 18. 9. Avion Shopping Park, Rudná 3114/114, 700 30 Ostrava
  • 21.- 22. 9. OBI Hradec Králové, Akademika Bedrny 532/10 b, 500 02 Hradec Králové
  • 25.- 26. 9. Nákupní centrum Géčko Liberec, Sousedská 599, 460 01 Liberec
  • 29.- 30. 9. Olympia Plzeň, Písecká 972/1, 326 00 Plzeň 8 – Černice
  •  2. – 3. 10. Metropole Zličín, Řevnická 1, 155 21 Zličín

E-Tech Tour Renault

„Dnešní doba se mění, a to velice rychle v mnoha směrech a mění se obecně i přístup k informacím. Každý má možnost je získat, aniž by kohokoli osobně oslovil. Osobní zkušenost zůstává ale stále nepřenosná. A pokud jde o nákup nejdražšího spotřebního zboží, kterým automobil jednoznačně je, zde je ta osobní zkušenost téměř nezbytná. Proto v době, kdy přicházíme na trh postupně s naší novou nabídkou elektrifikovaných pohonů s označením E – Tech, nabídneme nejširší veřejnosti možnost si tuto technologii vyzkoušet. Současně uvádíme náš nový model v pro nás novém segmentu „SUV coupé“- Renault Arkana, který je jakousi „vlajkovou lodí“ naší technologie E – Tech hybrid. A právě i tento model na naší roadshow pod názvem E-Tech tour 2021 představíme. Velice se těšíme na všechny, kterým budeme moci naše novinky představit.“ Zdeněk GRUNT, generální ředitel společnosti Renault Česká republika, a.s.

 

PROGRAM PRO NÁVŠTĚVNÍKY AKCE

 

Na každé zastávce E-Tech tour 2021 si budou moci návštěvníci vyzkoušet kompletní modelovou řadu Renault E-Tech a všechny hybridní, plug-in hybridní i čistě elektrické pohony. Společnost jim bude dělat tým zkušených lektorů, kteří zájemcům o jízdu vše ochotně vysvětlí a pomocí speciálního softwaru vyhodnotí předváděcí jízdu (jízdní čas strávený na elektřinu, úspora paliva a emisí apod.) Návštěvníci budou mít k dispozici modelovou řadu E-Tech, která zahrnuje následující modely:

  • Arkana E-Tech hybrid
  • Clio E-Tech hybrid
  • Mégane Grandtour E-Tech plug-in hybrid
  • Zoe E-Tech 100% electric
  • Twizy E-Tech 100% electric

Předváděcí jízdy se uskuteční v každé lokaci v časovém rozmezí do 10:00 do 19:00 s tím, že poslední jízda začíná v 18:30.

Každý účastník si může vyzkoušet až 3 vozy, aby měl šanci se seznámit se všemi typy pohonů.

Na místě bude drobné občerstvení, drobné dárky a možnost tzv. detailingu vozidla návštěvníka (umytí skel, světel, pneumatik a poznávací značky).

Komunikace této akce začíná právě v těchto dnech zejména na sociálních sítích. Návštěvníci akce mají možnost se registrovat na testovací jízdu zde nebo také přímo na místě akce.

 

MODELOVÁ ŘADA E-TECH – OD HYBRIDNÍ VERZE AŽ PO 100% ELEKTRICKOU

Inženýři Renaultu vyvinuli revoluční řešení, pro hybridní pohony, které jsou předmětem více než 150 patentů a který nesou název E – Tech. Je to skutečný hybridní pohon, a nikoli elektrifikovaný termický motor. Pohonný agregát společný hybridním pohonům Renault existuje ve dvou variantách: E-TECH pro „full hybrid“ (HEV neboli „hybrid“) a E-TECH Plug-in pro „plug-in hybrid“ (PHEV neboli „dobíjecí hybrid“).

Pohonná jednotka v modelech E-Tech se skládá celkem ze tří motorů, jednoho spalovacího a dvou elektrických. Spalovací motor byl vyvinut v nové generaci pro optimální využití hybridního pohonu a používá nejmodernější technologie umožňující optimalizaci účinnosti a výkonnosti současně. Těžištěm inovací ve verzích E-Tech je automatická sekvenční převodovka. Tato rychlostní skříň s ozubenými koly nemá klasickou třecí spojku ani synchrony, což umožňuje snížit tření a tím pádem i omezit energetické ztráty.

Tato hybridní technologie využívá rovněž odbornost stáje Renault F1 Team, která umožňuje sdílení technologií vyvinutých pro F1, přizpůsobených sériovým hybridním vozidlům.

Modelová řada E-TECH je přizpůsobena jakémukoli využití, s nímž se zákazníci střetávají (mimoměstský provoz, město, dálnice).

Anticovidová opatření: všechna vozidla jsou pravidelně dezinfikována, na akci se budou striktně dodržovat platná nařízení vlády.

 

Vydejte se na Renault E-Tech Tour 2021