Společnost Epson se v roce 2024 zúčastní veletrhu Fespa, na kterém poprvé představí svoji první plochou kompaktní UV tiskárnu (SC-V1000) a novou základní hybridní DTG tiskárnu (SC-F1000)

Tématem letošního ročníku Epson je personalizace prostřednictvím mikroprodukce. Společnost odhaluje na stánku G20 v hale 12 na veletrhu Fespa 2024, který se koná od 19. do 21. března v Amsterdamu, přehlídku nádherně navržených, barevných a vysoce kvalitních tištěných předmětů na míru. 

Fespa 2024: Výstava personalizovaných předmětů v hale 12, stánek G20, kterými Epson odhaluje veškeré možnosti technologie mikrovýroby

„Letošní veletrh Fespa především ukazuje, jak může technologie mikrovýroby Epson v oblasti digitálního tisku pomoci podnikům vyrábějícím krásné zakázkové produkty, jež obohacují naše životy,“ říká Slávek Gross, Commercial & Industrial Printing Manager ve společnosti Epson Europe CZ & SK. „Rozmanitost vystavených tiskových technik ukazuje rozsah pokročilého flexibilního využití řady digitálních tiskáren Epson, včetně nejnovějších sublimačních tiskáren, tiskáren pro přímý potisk textilu (DTG) a ultrafialových (UV) signage tiskáren.“

Nová UV tiskárna

Epson letos na stánku poprvé předvede svou novou plochou UV tiskárnu SureColor-V1000 formátu A4 a základní DTG tiskárnu SureColor-F1000.

Plochá UV tiskárna Epson SureColor-V1000 formátu A4 je určena pro firmy působící v odvětví propagačních předmětů. Vysoce kompaktní a cenově dostupný model SC-V1000 tiskne na širokou řadu substrátů o tloušťce až 70 mm, včetně akrylátových materiálů, polykarbonátů, PVC, hliníku, kovů, polyesteru, pěnových desek PVC, styrenu, dřeva a kamene, a je tak ideální pro vytváření reklamních a personalizovaných předmětů. Nová plochá UV tiskárna SC-V1000 zaujme širokou škálu firem, od prodejců fotografií a drobných výrobců až po tiskárny pro elektronické obchodování a atrakce pro návštěvníky, jako jsou například zábavní parky.

Základní DTG tiskárna

Základní DTG tiskárna SureColor-F1000 je první základní DTG tiskárnou, která dokáže tisknout přímo na tmavé a světlé textilie. Model SC-F1000 doplňuje špičkovou řadu hybridních DTG a DTF (Direct-to-Film) tiskáren společnosti Epson a zaujme především domácí nadšence, maloobchodníky a podniky, které požadují cenově výhodné řešení s možností flexibilního tisku na širokou škálu typů textilií. SC-F1000 je jedinou tiskárnou ve své kategorii, která obsahuje bílý inkoust a umožňuje přímý tisk na tmavé oděvy a na fólie, což výrobcům umožňuje tisknout na celou řadu předmětů, jako jsou trička, mikiny, tašky nebo polštáře, a je ideální pro firmy poskytující tisk na počkání.

Tiskárnu SureColor-F1000 bude na stánku G20 doplňovat nedávno uvedená hybridní DTG tiskárna Epson SureColor F2200, která je určena pro začínající firmy nebo středně velké podniky vyžadující vysokou flexibilitu a přesnost s rychlým obratem. Tiskárna SureColor F2200 je určena k vytváření komplexních návrhů na nejrůznější typy oděvů, k čemuž používá pokročilou technologii tiskové hlavy Epson PrecisionCore MicroTFP, která jí umožňuje rychleji tisknout a zpracovávat data a ve výsledku je až o 25 % produktivnější než její předchůdce při zachování extrémně vysoké kvality tisku.

Tiskárna Epson pro tisk fotografií a umění

Na stánku veletrhu Fespa bude letos k vidění také nedávno představená 17palcová tiskárna Epson pro tisk fotografií a umění. Nová SureColor-P5300 kombinuje pokročilou technologii modelů Epson SC-P700/P900 s flexibilitou a produkčními možnostmi modelu Epson SC-P5000 a je navržena tak, aby sloužila potřebám profesionálních fotografů, uživatelů uměleckých děl, designérských studií a fotoateliérů. Tiskárna SC-P5300 nabízí výjimečnou kvalitu obrazu díky konzistenci a přesnosti technologie tiskové hlavy Micro Piezo společnosti Epson v kombinaci s optimalizovaným barevným rozsahem a standardním inkoustem UltraChrome Pro10 s fialovou barvou. Tiskárna rovněž disponuje technologií pro zvýraznění odstínů černé barvy, režimem „uhlově“ černé barvy pro zajištění nejhlubších odstínů černé a také vylepšeným kontrastem, lepšími tóny a zredukovaným bronzováním v tmavých oblastech lesklé předlohy.

Mezi další produkční tiskárny na stánku letos patří:

  • Kompaktní sublimační tiskárna Epson SC-F100 formátu A4 je navržena tak, aby rozšířila obchodní příležitosti o vysoce kvalitní tisk na širokou škálu dárkových a propagačních předmětů. Tiskárna dosahuje vysoké kvality a konzistentních výsledků díky tiskové hlavě Epson PrecisionCore MicroTFP a použitím LUT tabulky, která je navržena pro tisk na propagační a dárkové předměty i pevné substráty.
  • První 24″ sublimační tiskárna Epson – SC-F500 –byla vyvinuta pro reklamní agentury, fotografické laboratoře, výrobce oděvů a kopírovací centra, aby prostřednictvím flexibilního a vysoce kvalitního tisku umožnila rozšíření portfolia jejich služeb
  • Nedávno uvedená 44″ sublimační tiskárna SC-F6400H se 6 barvami umožňuje firmám rozšířit působnost na nové trhy, jelikož rozšířené sady inkoustů mohou dosáhnout širší škály barev díky barvám Orange a Violet, snížit zrnitost díky barvám Light Cyan a Magenta nebo tisknout skutečné fluorescenční barvy díky barvám Fluorescent Pink a Yellow.

Slávek Gross uzavírá: „Mnoho malých a středních podniků používá technologii digitálního tisku Epson k výrobě a prodeji vysoce žádaných a personalizovaných výrobků s jedinečným designem. Letos tedy na našem stánku ukážeme mnoho takových výrobků.  Stánek bude sloužit jako výkladní skříň s mnoha pestrými ukázkami personalizovaných a propagačních předmětů, od triček navržených na míru, fotografií a aplikací na plátno až po hrnky, notebooky, pouzdra na telefony, magnety, podtácky a láhve na vodu.“