Epson zjednodušuje a zabezpečuje tisk pro zaměstnance pracující na dálku

Nová služba Epson Bridge pro Microsoft Universal Print zjednodušuje a zabezpečuje tiskové úlohy – zachovává připojení k firemním sítím VPN – a to i při používání osobních tiskáren doma.

Bezpečný tisk 

Společnost Epson přináší řešení pro bezpečný tisk při práci z domova a umožňuje zaměstnancům pracujícím z domova tisknout, aniž by museli opustit firemní síť VPN, a to i když používají vlastní tiskárny.

Problémy s tiskem

Většina zaměstnanců pracujících z domova se už někdy setkala s problémy s tiskem při připojení k firemní síti VPN. V praxi to znamená, že se musí při tisku odpojit od sítě. Tiskové úlohy jsou pak snadno napadnutelné a lidé frustrovaní.

Patrick Perrot ze společnosti Epson Europe vysvětluje: „Díky řešení Epson Bridge pro Universal Print mohou zaměstnanci bezpečně tisknout pracovní dokumenty odkudkoli, včetně své domácí tiskárny, a přitom mít počítač připojený k firemní síti VPN.“

Správa osobních tiskáren

Tato služba umožňuje správci zajišťovat správu osobních tiskáren v domácnosti i sdílených tiskáren v kanceláři, a to díky propojení cloudové tiskové služby Microsoft „Universal Print“ a cloudové služby „Epson Connect“ od společnosti Epson.

Jednoduché nastavení

Nastavení je jednoduché. Není nutná instalace ovladačů a správci mohou zaregistrovat jakoukoli tiskárnu Epson, která je kompatibilní se službou „Epson Connect“. Po registraci mohou zaměstnanci tisknout dokumenty tak, že v dialogovém okně tisku vyberou osobní nebo sdílenou tiskárnu. Správci mohou sledovat používání tiskáren na ovládacím panelu Universal Print a získají tak přehled o objemu a historii tisku.

Cloudová služba

Jedná se o cloudovou službu, kterou lze snadno spustit a která nevyžaduje žádné další kapitálové investice. Předplatné lze zakoupit na Microsoft AppSource nebo Azure Marketplace.