Renault Scenic je jedním z finalistů Car of the Year 2024

Model Scenic E-Tech electrický je jedním ze sedmi finalistů soutěže Car of the Year 2024. S vozem Scenic rozšiřuje Renault svou elektrickou nabídku a potvrzuje svůj závazek zpřístupnit elektromobilitu.

Car of the Year 2024

Renault je hrdý na to, že se dostal do finále soutěže Evropské auto roku 2024. Po vozech Austral v roce 2022 a Megane E-Tech electrický v roce 2021 se nyní mezi sedm finalistů dostal i Scenic E-Tech electrický. Porota složená z 59 novinářů z 22 zemí testovala a hodnotila 28 modelů a sestavila finální seznam sedmi vozů.

Vítěz bude vyhlášen 26. února 2024 na autosalonu v Ženevě.

Renault Scenic

Scenic tvoří historii již 27 let. Tento model, uvedený na trh v roce 1996, způsobil revoluci na trhu tím, že se stal prvním kompaktním MPV v historii evropského automobilismu. První generace modelu Scenic získala v roce 1997 prestižní ocenění Auto roku.

Dnes Scenic se 100% elektrickým motorem znovu objevuje rodinný vůz segmentu C, zve k cestování a zároveň si zachovává DNA průkopnického rodinného vozu. Scenic byl vždy navržen tak, aby byl prvním vozem v domácnosti, vozem, který vás odveze na víkend nebo na dovolenou. V této páté generaci Scenic znovu objevuje sám sebe a zároveň si zachovává své inovativní geny tím, že se staví do pozice 100% elektrického rodinného vozu, který splňuje všechny potřeby rodiny. Je kompaktní (4,47 m) pro jízdu ve městě i bytelný pro delší cesty a nabízí dojezd 625 km (WLTP).

 

Zdroj: Renault Česká republika