První vozy 508 Peugeot Sport Engineered dodány továrním pilotům WEC

Ve Francii byly zahájeny dodávky vozu 508 Peugeot Sport Engineered a jezdci šampionátu WEC jsou mezi prvními, kteří v barvách značky usednou za volant tohoto vysoce výkonného vozu. Díky jedinečnému zážitku z jízdy a pocitům, které vůz 508 Peugeot Sport Engineered přináší, si ho pro svoje každodenní cesty zvolili Loïc Duval, Kevin Magnussen, Paul Di Resta, Mikkel Jensen, Gustavo Menezes a James Rossiter.

Vůz 508 Peugeot Sport Engineered

Vůz 508 Peugeot Sport Engineered je skutečnou technologickou vitrínou značky a ztělesněním odborných znalostí inženýrů týmu Peugeot Sport. S hnacím ústrojím o výkonu 360 k jde o nejvýkonnější sériový vůz, jaký kdy Peugeot vyráběl. A vzhledem k tomu, že radost z jízdy je pro značku odjakživa prioritou, upravili inženýři Peugeot Sport podvozek vozu 508 Peugeot Sport Engineered tak, aby dosáhli špičkového kompromisu mezi komfortem a jízdním chováním.

 

508 Peugeot Sport Engineered

Vůz, který vznikl v dílnách Peugeot Sport ve Versailles a vyrábí se ve francouzském Mulhouse, mohou zákazníci ve vybraných zemích[1] objednávat už od října 2020. Ve stejné době značka Peugeot rovněž oznámila návrat na světový šampionát vytrvalostních závodů World Endurance Championchip (WEC) v roce 2022 v královské disciplíně LMH (Le Mans Hypercar). Piloti WEC, jakožto první uživatelé a ambasadoři tohoto modelu, proto začínají od dubna přebírat své vozy 508 Peugeot Sport Engineered ve verzi fastback nebo SW.

 

James Rossiter a Gustavo Menezes se se svým novým vozem seznámili v showroomu skupiny Chopard v Nice, zatímco Paul Di Resta převzal klíče v Satory v prostorách divize Peugeot Sport. Následně nám poskytl první dojmy:

„508 Peugeot Sport Engineered se mi opravdu moc líbí. Je to dokonalé auto jak pro rodinu, tak i pro někoho, jako jsem já, kdo miluje vzrušení z jízdy. Líbí se mi, že byl vyvinut ve stejné dílně jako závodní Hypercar. Od první chvíle používám ve městě hlavně elektrický režim. A skvěle se do ně vejdou dětské autosedačky “

 

James Rossiter, nadšenec sportovních jízd na dlouhé vzdálenosti, dodal:

„Ohromný dojem na mě udělala některá nastavení, především odpružení a elektronika. Vše individuálně reaguje na vaše řízení a mění chování vozu podle podmínek a stylu jízdy. Tím se podle mě posouvá 508 Peugeot Sport Engineered na vyšší úroveň. Je příjemné cítit výkon, točivý moment a odezvu elektromotoru. U verze SW se mi dozadu vejde kolo nebo surf. Každé ráno se tak mohu se svými „hračkami“ snadno vydat kamkoli, což mi dělá obrovskou radost.“

Loïc Duval, Kevin Magnussen a Mikkel Jensen si převezmou své vozy 508 Peugeot Sport Engineered ve velmi brzké době doma ve svých zemích, tedy ve Švýcarsku, Dánsku a Rakousku.

První dodávky vozů finálním klientům začínají i ve Francii. Auta si kupující budou moci převzít na konci dubna 2021.

Foto: Automobiles Peugeot