Nové Subaru Forester e-BOXER

  • Forester e-BOXER pohání hnací jednotka zvlastního vývoje,
  • kombinující plochý motor BOXER s elektrickým pohonem a symetrickým pohonem všech kol Symmetrical AWD.
  • Je vybaven nejmodernějšími bezpečnostními technologiemi, jako je sledování chování řidiče, a Subaru specialitou v podobě rozpoznávání obličeje řidiče.
  • Standardně s asistenčním systémem EyeSight.
  • Ve výbavě je automatické brzdění před překážkou při couvání a boční kamera Side View Monitor.
  • Třetí model postavený na globální platformě Subaru.
  • Zdokonalený režim X-Modesdvojicí vylepšených módů pro další posílení terénních schopností.

Subaru Forester e-BOXER

Od své premiéry v roce 1997 se Forester postupně propracoval na pozici celosvětově nejprodávanějšího modelu Subaru. Stal se mezi zákazníky populární volbou a vybudoval si pověst bezpečného a spolehlivého vozu. I když v současnosti je nejprodávanějším Subaru v Evropě model Subaru XV, Foresteru s celkovým počtem 334000 prodaných vozů od svého uvedení na trh v roce 1997 tato pozice patřila po dobu 20 let. Kumulované globální prodeje Foresteru dosahují 3,76 milionu kusů.

Pátá generace Foresteru ctí tradici Subaru, ale současně je zcela nově navrženým vozem. Je postaven na globální platformě Subaru Global Platform (SGP) vyznačující se mimořádnými schopnostmi, mezi něž patří vynikající jízdní vlastnosti a stabilita, zdokonalená schopnost zabraňovat a předcházet nebezpečným situacím, citlivější řízení, výjimečně nízké vibrace a vysoký jízdní komfort.

 

Forester je od základu nově vyvinutým vozem a do Evropy přichází i s novým pohonným ústrojím kombinujícím elektromotor s pro Subaru typickými technologiemi motoru BOXER asymetrického pohonu všech kol Symmetrical AWD. Nejnovější generace Foresteru je bezpečnější než kdy před tím, disponuje souborem nových pokrokových bezpečnostních technologií. Součástí standardní výbavy je například systém EyeSight.

Bezpečnostní systémy

Mezi další bezpečnostní systémy patří funkce udržení v jízdním pruhu Lane Keep Asisst (LKA),detekce vozidel vzadu Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD), brzdění před překážkou při couvání(RAB), boční kamera Side View Monitor a systém sledování řidiče Driver Monitoring Systém(DMS), který dokáže řidiče upozornit v případě mikrospánku nebo nesoustředění se na silnici vpředu. Rozpoznáváním obličeje současně umožní nastavit pozici sedadla, vnějších zpětných zrcátek nebo klimatizace podle preferencí konkrétního řidiče. Nový Forester (japonské specifikace) vyhrál Grand Prix Award za nejvyšší získané skóre 96,5 bodu v programu Japan New Car Assessment Program (JNCAP), pořádaných Ministerstvem země, infrastruktury, dopravy a turismu (MLIT) a Státní agenturou automobilové bezpečnosti a pomoci obětem (NASVA). Forester získal ocenění Advanced Safety Vehicle Triple Plus (ASV +++) v letech 2018–2019 za účinnost systému preventivní bezpečnosti, a to s celkovým počtem 122,3 bodu z celkových 126.Zatím nejprostornější a nejpropracovanější verze modelu Forester se může pochlubit vysoce kvalitním zpracováním interiéru, prostornou kabinou pro cestující a všestranným prostorem pro zavazadla. Se světlou výškou 220 milimetrů a vynikajícími nájezdovými i přechodovými úhly se Forester skvěle hodí pro dobrodružství v terénu. Režim X-Mode nově disponuje dvěma módy, jimiž se dokáže lépe přizpůsobit vlivům různého počasí a podmínkám na silnici.