Nedaří se vám odstranit tuk z tváří? Vyzkoušejte bichectomii 

Při hubnutí nejde cíleně odstranit tuk z konkrétní části těla. Spousta žen po tom ale touží a takovou superschopnost by každá z nás záviděla. Naštěstí ale existuje několik způsobů, jak odstranit podkožní tuk, a to dokonce i z tváří. Pojďte si o tom přečíst.

 

1.Kalorický deficit

Abyste zhubli v partii, která je pro vás problémová, musíte hubnout celkově. Něco jako lokální hubnutí není možné. Tím, že budete mít kalorický deficit, budete hubnout na všech místech, i v obličeji.  

S kalorickým deficitem můžete začít postupně tak, že si budete dávat menší porce, než jaké jste si dopřávaly doteď. Vyzkoušet můžete i přerušovaný půst, který může v praxi vypadat tak, že budete mít 10hodinové okno, ve kterém jíte a zbylých 14 hodin se postíte. Neznamená to, že byste měly jíst 10 hodin v kuse, ale tak, jak jste zvyklé. Ráno začnete snídaní, pokračujete obědem a později odpoledne skončíte večeří. Nebo vaším prvním jídlem může být oběd a navečeříte se až v devět večer. 

2.Zdravá strava 

Zásadním faktorem v redukci tuku z celého těla, včetně obličeje, je také kombinace zdravé stravy a pravidelného cvičení (k tomu se dostaneme později). S odstraněním tuku vám může pomoct konzumace ovoce, zeleniny, potravin s vysokým obsahem bílkovin a vyhýbání se přejídání i vysoce kalorickým jídlům. 

Snažte se také vybírat co nejméně zpracované potraviny. Raději si kupte čerstvé ingredience a uvařte si něco samy. Budete tak mít kontrolu nad tím, co jste při vaření použily. 

3.Pravidelný pohyb

Možná je to jedna z věcí, do které se vám nechce. Na druhou stranu vám pravidelný pohyb pomůže nejen si udržovat postavu a zlepšit fyzičku, ale budete se po něm i cítit lépe. Fyzická aktivita totiž uvolňuje endorfiny, ať už si vyberete svižnou procházku, nebo silové cvičení v posilovně. 

Obě varianty cvičení – aerobní (běh, plavání, squash) i anaerobní (posilování) – zrychlují spalování tuku, tedy jeho odstraňování. Silové cvičení vám navíc pomůže vyrýsovat svaly. A ne, nemusíte se bát, Schwarzenegger se z vás po pár zvednutí činek nestane.  

4.(Ne)chirurgický zákrok

Další možností, jak si zajistit odstranění tuku z tváří, jsou chirurgické i nechirurgické zákroky. Mezi neinvazivní odstranění tuku patří zákroky s použitím kryolipolýzy, radiofrekvenční terapie nebo laseru.  

Vyzkoušet ale můžete i invazivní zákrok, bichectomii neboli bukální lipektomii – tuk ve tvářích se totiž odborně jmenuje bukální tuk. Ten je ve tvářích přirozený a jeho množství je dané geneticky. V případě, že hubnete, může se jeho objem zmenšit, ale ne výrazně. Jediným způsobem, jak tento tuk z tváří odstranit, je pomocí plastické chirurgie. 

Redukce bukálního tuku podtrhne lícní kosti, zjemní a zeštíhlí obličej. Jak se zákrok provádí? Plastický chirurg provede malý řez na vnitřní straně tváře. Skrze tento řez pak odstraní tuk a ránu zašije. Výkon je to krátký a jednoduchý a stačí u něj jen lokální anestezie. Také se často provádí s dalšími zákroky v obličeji, například faceliftem. 

Titulní foto : Zdroj: pexels 

myTimi s.r.o. Team Site – jak odstranit tuk z tvari (1).png – All Documents (sharepoint.com)