Naše zkušenost s plnoformátovým hybridním fotoaparátem  SONY Alpha 7 IV

V naší redakci jsme měli možnost otestovat fotoaparát SONY Alpha 7 IV. Náš první dojem byl, že přístroj je velmi příjemný do ruky a velmi dobře se ovládá.

Fotoaparát  SONY Alpha 7 IV

Fotoaparát umožňuje nejen pořizování fotografií ale také nahrávání videí. Režimy přepínáme pomocí voliče pro Fotografie/Video/S&Q (kolečko umístěném vedle hledáčku fotoaparátu).  Rádi jsme využívali možnost otočení zadního LCD monitoru s dotykovým snímáním, kdy jsme nejen hned viděli pořízený snímek, ale také jsme zde mohli  vybírat z nabídky nastavení. Rovněž funkce automatického ostření lze ovládat na displeji pomocí přibližování prstů. Funkce automatického ostření zahrnuje automatické zaostření na oči fotografované osoby.

Za kvalitou tohoto fotoaparátu hovoří přiložené fotografie .

Pracuje s formátem ARW což je RAW u jiných typů fotoaparátů . Práce je výborná až na velkou hmotnost objektivu , který však poskytuje skvělé možnosti focení detailů.

Práce s tímto fotoaparátem a objektivy k němu je intuitivní a velice vstřícná. Výsledek je spojení detailu i dobré kompozice . Nebylo třeba dlouhého učení jak vše nastavit a to je důležitý aspekt profesionálního fotografa pro práci. A i zapáleného amatera , jež má rád kvalitní zařízení pro své snímky.

 

 

Používali jsme objektiv SONY FE 700-200 mm.

Jeho váha byla přibližně 1,5 kg, ale díky masivní a ochranné konstrukci navíc s ochranou proti prachu a vlhkosti jsme jej mohli používat i za nepříznivých podmínek.

Více informací naleznete ZDE