Nádherný ostrov, na němž život plyne pomalu, ale jezdit se tam smí rychle


 Kvízová otázka. Odkud lze za jasného dne vidět všechny čtyři země, které tvoří Spojené království? Odpověď zní Snaefell. Nejvyšší vrchol ostrova Man. Lze z něj zahlédnout Anglii, Skotsko, Wales i Severní Irsko.

 

Většina lidí ale slyšela o ostrově v Irském moři v jiné souvislosti. Na silničním okruhu, nazývaném „Mountain Course“, se zde jezdí jeden z nejslavnějších motoristických podniků světa, Isle of Man TT. A na mnoha úsecích zdejších silnic neplatí žádná omezení nejvyšší povolené rychlosti.

 

Horská silnice, obzvlášť rychlá část tratě TT, se objevuje v nejnovějším pokračování seriálu o nejlepších silnicích v Evropě.

 

 

Jídlo a pití je prakticky všude na ostrově vynikající. Můžete sem vyrazit za vzrušením z jízdy na jedné z nejvyhlášenějších silnic v Evropě, ale budou to místní lidé, jídlo a scenerie, po čem se vám bude na trajektu domů stýskat nejvíc,“ řekl publicista Steve Sutcliffe, který při natáčení tohoto dílu usedl za volant nového Fordu Mustang Bullitt.

 

V seriálu, který má zatím devět dílů, jsme už mohli vidět Ford GT na fascinující Atlantické silnici v Norsku nebo Fiestu SZ na liduprázdné horské silnici Via Campocatino v Itálii. Horská silnice na ostrově Man dosáhla zatím nejvyššího skóre. Při hodnocení se zohledňují faktory jako zážitek z jízdy, gastronomie nebo kvalita povrchu vozovky.

 

Kompletní seriál o nejlepších silnicích v Evropě najdete ZDE.


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.