Mobilní klimatizace Sencor SAC MT7007C zpříjemní nejen horké letní dny

Do naší redakce jsme dostali  k testování mobilní klimatizaci Sencor SAC MT7007 C. Podmínky pro testování byly přímo ideální, protože tropická vedra vystřídala změna počasí spojená s vysokou vlhkostí. A tak jsme mohli vyzkoušet, že klimatizace dokáže v místnosti nejen příjemně snížit teplotu, ale poradí si také s vysokou vlhkostí.

První dojmy

Co nás na první dojem překvapilo, byla váha mobilní klimatizace a to 28 kg. Jakmile jsme přístroj vynesli po schodech, bylo už přemísťování z jedné místnosti do druhé snadné, protože je vybaven kolečky a prostě stačí jej opatrně převézt. Součástí příslušenství byla kromě dálkového vybavení také praktická těsnící sada pro křídlová a vyklápěcí okna tvořená látkovou zábranou se zipem, kterou jsme do oken upevnili jednoduše pomocí samolepícího suchého zipu, potom už stačilo prostrčit hadici pro odvod teplého vzduchu pootevřeným oknem ven a utěsnit zapnutím zipu. Pamatováno je také pro použití v místnosti se střešními okny, protože sada zahrnuje i plastovou sadu pro posuvná a střešní okna. Příslušenství zahrnovalo ještě širokou hadici pro odvod teplého vzduchu, těsnění a vypouštěcí hadici.

Provozní režimy

Sestavili jsme klimatizaci podle návodu, zasunuli vypouštěcí hadici odvádějící vodu do plastového kbelíku, umístili přístroj do místnosti tak, aby okolo něj byl na všechny dostatečný prostor minimálně 30 cm a zapnuli do zásuvky. Klimatizaci je třeba umístit na rovné, hladké povrchy, hustý koberec tedy tento požadavek nesplňuje. Přístroj není určen pro použití v místnostech s vysokou prašností nebo vlhkostí (prádelna, koupelna) ani v prostorách, kde jsou uskladněny chemikálie. Sklon lamel je možné upravit opatrně ručně předtím, než přístroj zapnete do zásuvky.

Ovládání je celkem jednoduché a to buď na dotykovém displeji na horní straně nebo pomocí dálkového ovládání.

Režim chlazení

Pokud zvolíte režim chlazení (rozsvítí se kontrolka Cool) a pomocí šipek můžete zvýšit nebo snížit požadovanou teplotu. (v rozmezí 18 – 32° C) tlačítkem se symbolem ventilátoru nastavujeme požadovanou rychlost, při nízké se na displeji rozsvítí „F1“ , vysokou označuje „F2“.  V době našeho testu venkovní teploty vystoupaly nad 30 ° C a zjistili, jsme, že během poměrně krátké doby se teplota v místnosti snížila na příjemných 24 ° C. To jsme skutečně ocenili nejen při pobytu v místnosti, ale také když jsme večer přicházeli do předem „vychlazené“ ložnice, spali jsme mnohem lépe než v dusné místnosti, kterou vzhledem k venkovním teplotám nebylo možné ochladit ani s oknem otevřeným dokořán. Plusem je poměrně tichý chod přístroje, takže vás v místnosti nijak při provozu neruší, prakticky ho z hlediska hluku vůbec nevnímáte.

Režim odvlhčování

Protože letní dny s tropickými teplotami vystřídala bouřka a liják následovala vysoká vlhkost vzduchu jak venku, tak v místnosti, rozhodli jsme se využít režim odvlhčování. Navolili jsme na displeji příslušný režim a na displeji se rozsvítila kontrolka „Dry“. Při využití tohoto režimu není možné nastavit ani teplotu ani rychlost otáček ventilátoru, obojí je nastaveno automaticky. Překvapilo nás, že za hodinu se vlhkost v místnosti snížila z …… na….. %.

Režim ventilátoru

Dalším provozním režimem je režim ventilátoru. Po jeho navolení se na displeji rozsvítí kontrolka „Fan“, rychlost otáček se doporučuje nastavovat od High (vysoká)  po Low ( nízká). Ani při tomto režimu není možné nastavit teplotu.

Režim ventilátoru využijeme také před uložením mobilní klimatizace, kdy se doporučuje nechat klimatizaci v chodu v zahřáté místnosti v režimu ventilátoru po dobu asi 12 hodin, aby došlo k jejímu vysušení a předešlo se vzniku plísní.

 

Klimatizaci je možné pohodlně ovládat dálkovým ovládáním z kteréhokoliv místa v místnosti. Další možností je využití mobilní aplikace. Zde je také možné nastavit čas, kdy má se má klimatizace zapnout i pokud jste mimo domov.


 

Produkt lze zakoupit v Electro Worldu – https://www.electroworld.cz/sencor-sac-mt7007c-eue3-chytra-mobilni-klimatizace

Více informací naleznete od výrobce – ZDE