Mezinárodní sraz veteránů 2021 uspořádala asociace Aventure Peugeot jako oslavu 211 let značky

Asociace Peugeot Adventure pořádá každoročně mezinárodní sraz veteránů, ale i výjimečných vozů z nedávné minulosti značky. Letošní akce se uskutečnila v aglomeraci Pays de Montbéliard od pátku 1. října do neděle 3. října 2021 a byla oslavou 211. výročí značky Peugeot, nejstarší aktivní automobilové značky na světě.

Rallye historických vozů

Tato každoroční přehlídka automobilových unikátů, která se v roce 2020 nemohla konat kvůli pandemii Covid-19, je zpět. Letos se vrátila ke kořenům značky. Tradiční rallye historických vozů se totiž uskutečnila v okolí francouzského města Montbéliard, kde celé dobrodružství značky Peugeot v roce 1810 začalo. Do soutěže se přihlásilo více než 100 posádek z dvanácti různých zemí: Belgie, Česká republika, Finsko, Francie, Itálie, Lucembursko, Německo, Nizozemsko, Rakousko, Španělsko, Švýcarsko a Velké Británi, aby sdílely a užívaly si společnou vášeň pro automobily.

Během turistických a gastronomických jízd po nádherných silnicích regionu Franche Comté měli soutěžící příležitost předvést přihlížejícím divákům své výjimečné vozy Peugeot. Nejstarší exemplář:  Peugeot 190 S Torpédo z roku 1929 a nejnovější: Peugeot RCZ R z roku 2014.

 

Oslava 211. výročí značky Peugeot

Letos na všechny účastníky čekala oslava 211. výročí značky v sobotu 2. října 2021 během slavnostního večera v prostorách muzea L’Aventure Peugeot v Sochaux.

Mezinárodní sraz příznivců značky Peugeot, jehož hlavním obsahem byla více než stokilometrová rallye, se uskutečnil i v České republice, a to v červnu roku 2018. Česko tak poprvé v téměř třicetileté historii konání srazů dostalo příležitost přivítat účastníky z celého světa a ukázat české veřejnosti historické i legendární vozy Peugeot. V roce 2018 se Česká republika předvedla v tom nejlepším světle jak z hlediska organizace celé akce, tak i z pohledu zastoupení českých posádek. Ty totiž postavily na start několik exkluzivních veteránů, včetně dvou nejstarších vozů z celého startovního pole – modelů Peugeot 172 M z roku 1928 a Peugeot 201 z roku 1929. I díky tomu jsou dnes čeští účastníci na mezinárodních srazech, včetně toho letošního ve Francii, vřele vítáni.

Jejich výsledky, stejně tak jako výsledky dalších účastníků, fotografie, informace atd. můžete sledovat na facebookovém profilu akce ZDE 

Foto: Automobiles Peugeot