Kolekce ESPRIT DE VOYAGE: ukázka know-how společnosti DS Automobiles

DS Automobiles představuje svou první kolekci. Je inspirována módním průmyslem a přináší do modelů značky DS Automobiles nádech haute-couture.Tuto první kolekci, která dostala označení ESPRIT DE VOYAGE, charakterizují světlé interiéry zvýrazňující exkluzivní povrchové úpravy a bohatá výbava vybízející k cestování.Kolekce ESPRIT DE VOYAGE se představuje u modelů DS 4 a DS 7.

ESPRIT DE VOYAGE

DS Automobiles představuje po vzoru módních salonů a v tradici s francouzským stylem cestování svou první kolekci. Ta byla navržena tak, aby propojila know-how značky s jejími oblastmi projevu, a je dynamickou ozvěnou přání společnosti DS Automobiles sdílet to, co je pro ni nejdůležitější, se všemi milovníky elegance a technologií.

První kolekce DS Automobiles nese název ESPRIT DE VOYAGE a bude uvedena na trh v roce 2023 na všech čtyřech kontinentech, kde je značka přítomna: v Evropě, Asii, Africe i Jižní Americe.

 

DS 4 ESPRIT DE VOYAGE: zřetelná inspirace a světlý interiér

 „Vidím, že v žádném případě není zbytečné cestovat, pokud chce člověk poznat něco nového.“

Jules Verne

 

DS 4 ESPRIT DE VOYAGE vychází z modelu DS 4 RIVOLI

DS 4 ESPRIT DE VOYAGE, který vychází z modelu DS 4 RIVOLI, přináší exkluzivní detaily a bohatou nadstandardní výbavu.

Z interiéru vozu DS 4 ESPRIT DE VOYAGE čiší exkluzivní pocit světla spojený se specifickým světlým odstínem a bezkonkurenčním know-how. Interiér, který je symbolem úniku, zdobí šedý odstín Galet na sedadlech ze zrnité kůže a nový harmonický odstín Šedá Granit na bočních panelech a obložení palubní desky v kůži Nappa.

Detaily podtrhují know-how řemeslníků společnosti DS Automobiles. Na přístrojové desce je v kůži vyražen nápis ESPRIT DE VOYAGE, který ilustruje ambici značky DS Automobiles rozšířit své know-how z Paříže do okolního světa. Zobrazení mapy Evropy je vykresleno paprsky soustředěnými kolem motivu Clou de Paris symbolizujícího výchozí bod a místo, kde byla tato kolekce vytvořena: DS DESIGN STUDIO PARIS. Na dveřních prazích je rovněž umístěn nápis ESPRIT DE VOYAGE s uvedenou ikonickou mapou a obruba koberečků je ve specifickém šedém odstínu, který ladí s interiérem.

Zvenčí byl vzor vyrytý laserem na krytech zrcátek záměrně upraven tak, aby naznačoval pohyb a aerodynamiku a symbolizoval tak cestování. Přední část vozu zdobí maska DS WINGS v leskle černém odstínu umístěná mezi světlomety DS MATRIX LED VISION a mřížka chladiče, která je doplněna kaskádou chromovaných prvků. Okna a víko zavazadlového prostoru získaly elegantní ozdobnou leskle černou lištu. Devatenáctipalcová kola CANNES s diamantovým výbrusem a matným lakem představují nový matný odstín Šedá Anthracite.

S černou střechou v odstínu Perla Nera lze kombinovat šest odstínů karoserie: Šedá Lacquered, která se objevuje i na zapuštěných klikách dveří, Šedá Platinium, Bílá Cristal Pearl, Černá Perla Nera, Bílá perleť Nacré nebo červená Velvet.

Kromě základní výbavy, která zahrnuje hands-free přístup a startování, přední a zadní parkovací asistent se zpětnou parkovací kamerou, DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY, systém infotainmentu DS IRIS SYSTEM, DS SMART TOUCH, systém poloautonomního řízení DS DRIVE ASSIST 2. 0 a světlomety DS MATRIX LED VISION, nabízí DS 4 ESPRIT DE VOYAGE paket Elekrická sedadla s vyhřívanými a odvětrávanými předními sedadly s masážní funkcí, vyhřívaný volant, elektricky ovládané víko zavazadlového prostoru, hliníkové kryty pedálů a vrstvená akustická boční okna.

DS 4 ESPRIT DE VOYAGE je k dispozici ve verzi s plug-in hybridním motorem E-TENSE 225 a s benzínovým motorem PureTech 130 či dieselovým motorem BlueHDi 130. K zahájení objednávek dojde 8. března, cena ve Francii bude začínat na 44 550 €.

DS 7 ESPRIT DE VOYAGE: vyjádření touhy po svobodě

„Nic nerozvíjí inteligenci tak jako cestování.“

Émile Zola

Francouzské umění cestování

Francouzské umění cestování je v kolekci ESPRIT DE VOYAGE reprezentováno jedinečnou elegancí, již vytvářejí materiály a motivy, které jsou pro tuto kolekci charakteristické. Model DS 7 ESPRIT DE VOYAGE vychází z verze RIVOLI a nabízí exkluzivní interiér ze světlé kůže a rozšířenou standardní výbavou.

Motiv Clou de Paris

Motiv Clou de Paris, převzatý od legendárního gilošovaného vzoru, který používali pařížští hodináři, symbolizuje místo, kde se nachází DS DESIGN STUDIO PARIS. Paprsky, které z něj vycházejí, vytvářejí mapu Evropy. Tento design vytvořený pro verzi ESPRIT DE VOYAGE je u této kolekce proveden několika různými způsoby.

Kůže Nappa v odstínu Šedá Perle na přístrojové desce je za tepla embosovaná technikou, kterou vyvinuli řemeslníci společnosti DS Automobiles, díky níž působí jedinečně plasticky. Stejné linie se opakují na prazích a logu na předních dveřích a na speciálně upravených krytech zrcátek.

Uvnitř kabiny se objevují světlé jasné odstíny, a to na sedadlech v tlačené kůži a ozdobných prvcích z kůže Nappa v odstínu Šedá Perle, která je pro tuto kolekci specifická. Jedinečné úpravy se dočkaly také koberečky s novou barvou obruby, která dokonale ladí se světlými tóny interiéru.

Při pohledu zvenku je na dveřích vyobrazen nápis ESPRIT DE VOYAGE a kryty zpětných zrcátek mají specifický laserem gravírovaný vzor. Linii zvýrazňuje leskle černá úprava masky DS WINGS, okenních lišt, střešních nosičů a předního nárazníku v kombinaci s leskle černou mřížkou chladiče s řadou chromovaných prvků. Exkluzivní devatenáctipalcová kola OYAMA rovněž získala specifické dekorativní prvky Brillant Black.

K dispozici je šest barev karoserie: Bílá perleť Nacré, Bílá Cristal Pearl, Šedá Lacquered, Šedá Platinium, Černá Perla Nera nebo Modrá Saphir.

Kromě základní výbavy, která zahrnuje hands-free přístup a startování, přední a zadní parkovací asistent se zpětnou parkovací kamerou, systém infotainmentu DS IRIS SYSTEM a světlomety DS PIXEL LED VISION 3. 0, nabízí DS 7 ESPRIT DE VOYAGE i vyhřívaná odvětrávaná přední sedadla s masážní funkcí, nastavitelný sklon opěradla zadních sedadel, hliníkové kryty pedálů, osvětlení interiéru PolyAmbient, vrstvená akustická boční okna a elektricky ovládané víko zavazadadlového prostoru s hands-free přístupem.

DS 7 ESPRIT DE VOYAGE je k dispozici ve verzích s plug-in hybridním motorem E-TENSE 225 a E-TENSE 4×4 a také s dieselovým motorem BlueHDi 130. K zahájení objednávek dojde 8. března, cena ve Francii bude začínat na 52 500 €.

 

  • DS Automobiles představuje svou první kolekci určenou pro modely DS 4 a DS 7.
  • DS Automobiles ve vozech DS 4 ESPRIT DE VOYAGE a DS 7 ESPRIT DE VOYAGE ukazuje své know-how v podobě světlých interiérů a exkluzivních úprav.
  • Vozy DS 4 ESPRIT DE VOYAGE a DS 7 ESPRIT DE VOYAGE jsou k dispozici s různými pohony, zejména v plug-in hybridní verzi E-TENSE.

 

Zdroj: DS Automobiles