KIA opanovala J.D.Power 2020

Kia Motors Corporation  se v americké studii kvality nově pořízených vozů (IQS) J.D. Power 2020 umístila na sdíleném prvním místě s nejvyšší celkovou kvalitou nově pořízených vozů díky skóre (136 problémů) na 100 vozidel (PP100), čímž se stává již šestým rokem po sobě nejlépe oceňovanou značkou neprémiových vozů.

Ocenění pro značku KIA

Značka KIA zaznamenala čtyři vítězství v příslušných segmentech a dále ocenění na úrovni značek – což je nejvíce napříč jednotlivými značkami. Na nejvyšší příčku v daných segmentech dosáhly modely Kia Forte (v kategorii kompaktních vozů), Kia Sedona (MPV), Kia Sorento (SUV střední a vyšší třídy) a Kia Soul (malé SUV).

Americká studie IQS pro rok 2020

shrnuje 87 282 odpovědí od majitelů a leasingových nájemců nových vozů modelového provedení 2020, kteří byli dotazováni po prvních 90 dnech vlastnictví vozidla. Průzkum poskytující výrobcům informace usnadňující odhalování problémů a další vývoj produktů se konal od února do května 2020.

 

Studie pro rok 2020 byla v rámci své páté generace přepracována a nyní zahrnuje dotazník čítající 223 bodů pokrývajících devět automobilových kategorií: systémy palubního infotainmentu; funkce, ovládací prvky a displeje; exteriér; jízdní asistenty (novinka pro rok 2020); interiér; pohonné ústrojí; sedadla; požitek z jízdy; a klimatizace/vytápění.