Když věříte a nepochybujete, můžete si splnit cokoli aneb Na tříkolce z Brna do Malagy

Nesportovec Tomáš Matula se loni v létě vydal se svou elektrotříkolkou bez jakékoli speciální přípravy na cestu z Brna do španělské Malagy. Na protest proti sobě samému.

Tomáš Matula – Když věříte a nepochybujete, můžete si splnit cokoli aneb na tříkolce z Brna do Malagy

„Cestu jsem podnikl, abych své podvědomí donutil naučit se používat filozofii pozitivního myšlení. Naučit se věřit, nepochybovat a přeměnit v realitu jakoukoliv myšlenku či nápad,“ vysvětlil Tomáš Matula.

Člověk, který nikdy nesportoval, nesnáší pocit nejistoty a ostýchá se komunikovat, se rozhodl prověřit svou mysl daleko za hranici její komfortní zóny. I proto si vzal na cestu jen 1000 Kč. „Pokud se člověk pro něco opravdu nadchne, věří a nepochybuje, může realizovat cokoli. I když k tomu nemá dostatečné předpoklady,“ dodal.

Sám na cestě byl 3942 kilometrů a 41 dnů. Zvonil na neznámé dveře, žádal o nocleh a dobití baterií. A na své cestě zjistil, že vyřešit jde úplně vše.

„Když jsem si ještě před odjezdem každý večer programoval tuto cestu do svého podvědomí, uvědomil jsem si, že již v tom okamžiku se stala skutečností. Když totiž přijmete fakt, že jste svého cíle již dosáhli, nedává logiku, aby vás cokoliv zastavilo,“ říká Tomáš Matula.

Celý příběh, kterým chce Tomáš Matula dodat ostatním odvahu a předat pozitivní energii, najdete na https://synek360.weebly.com.