Hospodu s tradicí hledejte U Kubíčků

S nadsázkou můžeme napsat, co je pro Nové Město hospoda U Pinkasů, to je pro Lipence hospoda U Kubíčků.

Na pravém břehu řeky Berounky na samém okraji Prahy, v trampské osadě Pumpamoha se téměř před sto lety začala psát historie této hospody. Už v samých začátcích se tu místní i výletníci zastavili na pivo při zvuku kytary.

 

Hudební večery zde mají po celou dobu svou tradici. Nic se na tom nezměnilo ani dnes, kdy hospoda má nového majitele.

 

Právě o historii a hlavně o současnosti je rozhovor s majitelem restaurace Petrem Voříškem.

 

Co Tě přivedlo k myšlence koupit hospodu? Znám Tě několik let a vím, že jsi hodně zaměstnaný člověk.

V Lipencích žiju mnoho let a není mi lhostejné co se tady děje. Toto byla výzva, která se neodmítá. Věděl jsem, že je přede mnou dost práce. Stav hospody nebyl zdaleka optimální k běžnému provozu. Kolik práce, energie a času mi hospoda vezme jsem si v začátku ani nedovedl představit. Jak jsem v začátku říkal, je to výzva a dobře rozjetý vlak, ze kterého nechci vystoupit.

 

Kolikátý jsi majitel?

V naprostém, začátku hospodu vlastnila rodina Kubíčků, proto je i její název. Po mnoho letech fungování, ji museli prodat. Další majitel zde byl několik let a já jsem 3 majitel.

 

Hospoda za Tvého působní prošla a stále prochází proměnnou, co vše je nového?

Z hospody se v jedno období stalo malé staveniště. Udělaly se věci nutné a pro hosty na první pohled viditelné například přesunutí zahrádky. Změnu prodělalo i sociální zařízení. Do kuchyně jsme nakoupili vše potřebné, co usnadní chod kuchyně. Změny nás budou čekat i v budoucnu.

Vrátím se k tradičním hudebním večerům, kdo u Vás vystupoval anebo může vystupovat?

Hudební večery sem patří. V letních měsících se pravidelně hraje pátek i sobota, vystupují hudební skupiny od country až po rock. Letos u nás hráli například Viktor Sodoma s kapelou Šedesátky, Kapela sladký konec, Starý koně, Kapela IKEM band…

Kdo u nás může hrát? Každý, kdo dokáže zaujmout! Jsem hospoda kam si lidi chtějí přijít odpočinout, dát si pivo, dobrou večeři. Lidé se chtějí bavit a je jedno zda jim k příjemnému večeru hraje rock, folk, country.

U nás to žije nejen v létě, ale i po celý rok, pořádáme svatby a jiné oslavy, vyhlášený je dětský den U Kubíčků, promítáme na plátno sportovní přenosy.

 

Hosté se k Vám rádi vrací i díky domácí kuchyni. Na co se můžou těšit?

Zakládáme si na kvalitě a čerstvosti potravin. Ve všední dny máme i denní nabídku z tří hlavních jídel a polévky. Vaříme převážně českou kuchyni. Najdete u nás ale i hamburgery, ryby, utopence, tlačenky, smažená jídla…. Nabídka je široká a každý má šanci si vybrat.

Jídlo se u nás dá objednat také přes aplikaci Dáme jídlo

To že Ti není lhostejný život v Lipencích dokazuješ i rozvozem obědů pro seniory.

S rozvozem pro seniory relativně začínáme, ale už po krátké době vidím velký zájem. Tato služba je poskytovaná seniorům žijícím v Lipencích. Za cenu 94Kč mají na výběr ze tří jídel a polévky. Obědy jim zdarma přivezeme.

 

Poslední otázka: Na co nyní můžeš naše čtenáře pozvat?

Tuto sobotu se koná již po druhé velká akce! Retro mejdan – diskotéka Martina Hrdinky – Děti Ráje. Těšit se můžete na diskotéku legendy Evropy 2 a Nočního proudu. Začínáme v 18h a vstupné je 100Kč.

 

Děkuji za rozhovor a přeji hodně spokojených hostů