Domácí bezpečnostní Wi-FI kamera Tapo C225

Do naší redakce jsme dostali k otestování domácí bezpečnostní Wi-FI kameru Tapo C 225.

Instalace a nastavení kamery Tapo C 225

Instalace a nastavení bylo velmi jednoduché a intuitivní. Kameru jsme připevnili na stěnu nasazením na plastovou podložku, kterou jsme přišroubovali do dřevěného trámku.

Pomocí kamery jsme mohli sledovat prostor celé místnosti, protože zorné pole pro pohyb kamery zahrnuje 360°.  Kamera identifikuje osoby pohybující se po místnosti a to i za zhoršených světelných podmínek. Poskytuje možnost nastavení zvukového alarmu, který odradí nezvané návštěvníky.

Wi-FI kamera Pan-Tilt Al Home Tapo C 225

Chytré sledování i respektování fyzického soukromí

Vyzkoušeli jsme i možnost tzv. chytrého sledování, kdy se kamera zaměřuje na určitý objekt a dokáže ho udržet v zorném poli. V našem případě to byl kolega pracující u redakčního počítače. Využili jsme zde možnost nejen sledování při práci, ale také vzájemné komunikace na dálku prostřednictvím vestavěného mikrofonu a reproduktoru.

Kamera však také respektuje fyzické soukromí. Stačí stisknout tlačítko na boku přístroje, čočku zakryje plastový kryt a vy víte, že teď vás nikdo nesleduje.

 

Díky zakomponování kamery do místní WiFi sítě je možné sledování přenosu z kamery z jakéhokoliv místa a současně i využít jako komunikační kanál, protože má v sobě zabudovaný jak mikrofon, tak reproduktor. Zde se nabízí varianta hlídání dětí doma po škole či bezpečnostní sledování seniora či osoby se zdravotním omezením. Další možností je ukládat videa na cloudu, který si u poskytovatele aplikace můžete zakoupit. V aplikaci můžeme kamerou na vzdálené ovládání sledovat celý prostor a současně si také můžeme v aplikaci nastavit značky, kam se nám má kamera na náš pokyn zaměřit. Například, pokud víme, že na uvedeném místě má být náš domácí mazlíček nebo chceme-li sledovat vstupní dveře. Zde je možné také využít propojení s dalším zařízením, které poskytuje firma Tapo  viz náš článek Spotřebitelský test: Chytrý IoT hub Tapo s vyzváněním. 

V případě, že je indikováno otevření oken a dveří, zaměříme kameru na toto místo a zjistíme, k čemu došlo. Nemusí se jednat o trestný čin, ale ve většině případů může jít o zapomenutí zavřít okna či neuzamknutí dveří nebo další běžné domácí incidenty.

Zakoupit můžete například v ElectroWorldu.

 

Více informací naleznete ZDE

Spotřebitelský test: Chytrý IoT hub Tapo H100 s vyzváněním