David Pouget, první vítěz v Clio Cup Europe

CLIO CUP zahájil své 30. výročí v Nogaru s jedním z nejúspěšnějších závodníků  Davidem Pugetem (GPA RACING). Francouzský pilot odstartoval jako druhý na startovní mřížce, a zvítězil před Nicolasem Milanem (Milan Compétition) a Kevinem Jimenezem (GPA RACING), vítězem Challengers cupu Lionelem Viguierem (TB2S) a získal vítězství také v poháru pilotů.

Clio Cup Europe

První setkání Clio Cup Europe slibovalo, že bude otevřené a ukázalo se, že se jedná o ostře vybojovaný souboj mezi piloty na obrazovce  v šesti závodech,které proběhly ve čtvrtek a pátek.

 

Již v přední části  startovního pole potvrdilo GPA Racing svoji silnou formu, když  Kevin Jimenez vytlačil týmové kolegy Davida Pougeta a Alexandre Albouyho na první pole position v sezóně.

Na začátku se Francouz držel na čele před Davidem Pougetem, zatímco Alexandre Albouy zaostal za Dorianem Guldenfelsem (TB2S) a Marcem Guillotem (Milan Compétition). Ve druhém kole David Pouget překvapil Kevina Jimeneze, aby se ujal vedení.

Oba lídři se poté pokusili odtrhnout od pole s  Nicolasem Milanem. Po předjeté Alexandre Albouy ve druhém kole se desetinásobný vítěz Clio Cupu dostal přes Marca Guillota a poté Doriana Guldenfelsa. Vedoucí závodu David Pouget prodloužil svůj náskok a nechal Kevina Jimeneze, aby se vypořádal s tlakem přicházejícím ze strany Nicolase Milána, který se v závěru souboje  ve 13. kole posunul na druhé místo.

David Pouget pokračoval ve vítězství s více než dvousekundovým náskokem na Nicolase Milana a Kevina Jimeneze, jejichž třetí místo mu zajistilo vítězství v Challenger Cupu. Dorian Guldenfels  dojel čtvrtý  před Anthony Jurado (Milan Compétition), který se dostal přes Marca Guillota dvě kola  před mávnutím šachovnicové vlajky.

 

15 POUGET David (FRA), GPA RACING, projíždí cílovou pásku v 1. závodě Clio Cup Europe 2021, který se jel 3 . – 5. dubna 2021 na okruhu Circuit Paul Armagnac, in Nogaro, France, – Foto Grégory Lenormand / DPPI

Sedmý celkově a druhý mezi vyzivateli  Alexandre Albouy skončil před vítězem BRM Award 2020 Thibaut Bossy (TB2S) a Mickaël Carrée (T2CM). Ze 13. místa dokončil v první desítce Polák Jerzy Spinkiewicz (Uniq Racing). Lionel Viguier, který se na začátku ujal vedení v kategorii Gentlemen Drivers, získal ocenění třídy před Laurentem Dziadusem (Team Lucas) a Franckem Hornem (GPA Racing).

DAVID POUGET (GPA RACING):

„Odstartoval jsem ze druhého místa za Kevinem, ale podařilo se mi ho rychle předjet a oba jsme se začali oddělovat. Je to dobrý pocit vyhrát první závod roku, ještě více po GPA Racing 1-2-3 v kvalifikaci. Sezóna má za sebou skvělý začátek a my budeme můžeme pokračovat. “