Clio RX ví, jak prolomit ledy!

Brzy bude Clio RX v závodu ve francouzském mistrovství juniorů v rallycrossu FFSA a Clio Trophy RX v katalánském mistrovství v rallycrossu  bude pokračovat v expanzi tím, že od příští zimy pojede na novém povrchu v Crèdit Andorrà GSeries!.

Úspěch Clio Rally

V návaznosti na sportovní a komerční úspěch Clio Rally, představených v roce 2019 a v loňském roce, představí Clio Cup a Clio RX  závodní oddělení cestovních vozů Renault nyní vývoj varianty Rallycross svého slavného kompaktního vozu.

Clio RX francouzského juniorského mistrovství FFSA v rallycrossu a Clio RX Trophy katalánského mistrovství v rallycrossu vyjede na trať na jaře, po které se zúčastní budou  2022  zcela nové Clio Ice Trophy.

Clio Ice Trophy

Clio Ice Trophy, organizované v kategorii s pohonem dvou kol Crèdit Andorrà GSeries, přivítá Clio RX, stejně jako verze Rally a Cup vybavené konverzním kitem RX, pro velkolepé závody v ledu na okruhu Andorra Pas de la Casa .

Clio Ice Trophy, která proběhne ve čtyřech kolech v období od ledna do února 2022, bude následovat formát disciplíny s volným tréninkem, kvalifikačními jízdami a finále A a B. Jezdci přihlášeni do Clio RX budou klasifikováni jak v Clio Ice Trophy, tak v Crèdit Andorrà Mistrovství řady G s pohonem všech kol.

Renault pověří organizaci Clio Ice Trophy Circuit Andorra, promotéra, který přispěl k tomu, že se Crèdit Andorrà GSeries stal lídrem na scéně závodů na ledu. Circuit Andorra a Renault využijí své bohaté zkušenosti k zajištění sportovní a technické vyrovnanosti mezi závodníky Clio Ice Trophy.

Stejně jako v případě francouzského šampionátu juniorů v rallycrossu a Clio RX Trophy budou moci dva jezdci sdílet stejné Clio RX v Clio Ice Trophy. Další podrobnosti o kalendáři Clio Ice Trophy, pravidlech a schématu výher budou brzy představeny.

Benoît Nogier, obchodní ředitel pro závody cestovních vozů:

„Jsme potěšeni, že můžeme uzavřít partnerství s Crèdit Andorrà GSeries při zahájení Clio Ice Trophy pro Clio RX, stejně jako Clio Rally a Clio Cup vybavené přestavbovým kitem navrženým týmy ve Viry-Châtillon a Dieppe. Letos v zimě jsme sledovali potenciál Clio RX oproti jiným automobilům s pohonem dvou kol na ledě a věříme, že Clio Ice Trophy bude  přehlídkou, kde vynikne všestrannost Renault Clio páté generace také nabídne soutěžícím během zimy příležitost soutěžit a výzva vyhrát na jiném povrchu. “