Citroën gratuluje: Duckar Tým triumfuje na Rallye Dakar jako první 2CV v historii

Tým složený z odhodlaných závodnic, Barbory Holické a Lucie Engové, a mechanika Tomáše Nerudy ukázal světu, že s necelými čtyřiceti koňmi, dvoukolkou s předním náhonem a úzkými pneumatikami lze zvládnout téměř nemožné. S odvahou a vytrvalostí čelily výzvám všech etap Rallye Dakar, překonávaly obrovsky náročný a proměnlivý terén a s úspěchem dojely do cíle této slavné soutěže.

Za neocenitelný přínos a oddanou práci v zákulisí týmu je nutné vyzdvihnout hlavního mechanika Tomáše Nerudu. Jeho odbornost a preciznost hrály klíčovou roli při překonávání technických výzev, čímž vytvořil základ pro úspěšné absolvování Rallye Dakar.

Gratulace Duckar týmu

Citroën, který stál u zrodu projektu, vyjadřuje upřímné gratulace celému týmu k dosažení tohoto výjimečného milníku. Citroën se pyšní tím, že mohl být součástí tohoto dobrodružství a podpořit tým a jeho nadšení a odhodlání.

„Musely jsme stále vysvětlovat, že to není čtyřkolka, je to dvoukolka a s originálním motorem. Zdolaly jsme všechny výzvy, které nám Dakar připravil, i přes pochybnosti mnohých. Musely jsme hodně dopředu číst terén a plánovat, jakou stopu zvolíme. A i v hlubokých dunách, řečištích nebo kamenných polích jsme si vždy našly cesty, aby to naše autíčko zvládlo. Je to nádherný pocit, když víme, že jsme to dokázaly přes všechnu dřinu a i slzy, které za tím stály,“ vypráví Bára Holická při návratu do České republiky.

Citroën 2CV projel vůbec poprvé v historii tohoto automobilu cílovou rampou Rallye Dakar

Citroën je přesvědčen, že se tento úspěch zapíše do kronik automobilového sportu jako nezapomenutelný okamžik, kdy legendární Citroën 2CV projel vůbec poprvé v historii tohoto automobilu (po čtrnácti neúspěšných pokusech) cílovou rampou Rallye Dakar.

Navíc s historicky první českou, ryze dámskou posádkou Holická-Engová, která startovala v této nejtěžší automobilové dálkové soutěže světa.

Gratulace směřují i k dalším českým posádkám, které dokázaly zdolat náročný terén Rallye Dakar, zejména pro Martina Macíka, vítěze Rallye Dakar.

Zdroj: Citroën CZ

 

KACHNA DUCKAR vyrazí z Čech na DAKAR RALLY s čistě dámskou posádkou