Čistička vzduchu TrueLife Air Purifier P3 WIFI vám zpříjemní prostředí v bytě

Naše redakce testovala čističku vzduchu značky TrueLife model Air Purifier P3 WIFI. Značka TrueLife  nabízí produkty zaměřené na péči o zdraví. Než jsme testovali tento výrobek, neměli jsme potřebu umístit do bytu čističku vzduchu, protože jsme se domnívali, že je to zbytečné a byli jsme přesvědčeni, že by se člověk postupně stal „skleníkovou květinkou“. Během našeho testu jsme však svůj názor přehodnotili, protože jsme měli možnost sledovat změny, které díky čističce v bytě nastaly.

TrueLife Air Purifier P3

Námi testovaná čistička Air Purifier P3 je válcového tvaru, její design se nám hned zalíbil, protože je sice jednoduchý, ale zajímavý. Ovládání naleznete ve střední části horního „víka“ válce. Můžete zde nastavit na časovači dobu, po kterou má čistička běžet, rychlost ventilátoru lze také vybrat z několika možností. Dále je zde dětský zámek a UV lampa. Vzhledem k  nízké hmotnosti čističky je snadné ji přenášet z místa na místo. proto jsme ji postupně umístili do různých míst v bytě. Hned nás zaujalo, jak se měnily barvy pod mřížkovou růžicí od červené, přes modrou, žlutou až  po zelenou barvu. Tento zajímavý vizuální efekt, který je dobře viditelný za světla i za tmy je indikátor kvality vzduchu.

Obvykle se barva pohybovala od modré po zelenou, proto nás trochu vyděsilo červené zbarvení. Pátrali jsme, co bylo důvodem a zjistili jsme, že když někdo v sousední místnosti použil lak na vlasy nebo antiperspirant, přístroj to vyhodnotil jako znečištění, které se projevilo červenou barvou pod mřížkovou růžicí. Podobně tomu bylo, když jsme čističku umístili do místnosti, kterou jsme těsně předtím vysáli vysavačem. Zvířený prach z koberce byl také indikován červenou barvou a čistička si zakrátko dokázala si s tímto problémem poradit a červenou barvu postupně vystřídala modrá, žlutá  a zelená. Čistička je vybavena sterilizační UV lampou, která ničí viry, a ionizátorem. Ocenili jsme její tichý chod při nočním režimu, takže nás vůbec nerušila ze spánku a potěšilo nás, že když jsme se ráno probudili, zmizel náš dlouhodobě se po ránu objevující nepříjemný pocit ucpaného nosu. Prokazatelně se nám ráno lépe dýchalo a cítili jsme se skutečně odpočinutí.

 

Umístili jsme čističku TrueLife Air Purifier P3 také do přízemní místnosti, kde byly mírně vlhké stěny a po několika dnech jsme zjistili, že další z věcí, kterou tento přístroj umí, je snížit vlhkost vzduchu. V našem bytě je kuchyňský kout, takže při vaření není možné oddělit prostor, kde se vaří od vedlejší obytné místnosti a i s tímto problémem si čistička poradila, protože díky uhlíkovému filtru dokázala odstranit kuchyňské „pachy“ z obývací místnosti.

 

Ovládání

Líbilo se nám jednoduché intuitivní ovládání dotekem na ikonu příslušné funkce. Vyzkoušeli jsme různé možnosti, které je možné využít a byli jsme maximálně spokojeni.Další možností je ovládání prostřednictvím mobilního telefonu přes WIFI.

 

Technické parametry a více informací naleznete ZDE