Alternativa k adventnímu věnci od Zahrady na niti: nechte svíčky levitovat

Adventní zapalování svíček je krásná a hojně rozšířená předvánoční tradice. Nejrůznější věnce najdete před Vánoci snad v každém květinářství. Stejně je tomu i u Zahrady na niti. V netradičním rostlinném království však tradiční jehličnatá okruží nehledejte. Svíčky tu totiž, stejně jako většina rostlin, levitují.

 

Přemýšlíte každý rok, jak advent a Vánoce pojmout jinak? Máte rádi tradice, ale ještě raději prozkoumáváte současné trendy? A nebo máte malé dítě či neposednou kočku a adventní věnec, natožpak se zapálenými svíčkami, u vás doma nepřipadá v úvahu? V tom případě zkuste letos svíčky umístit do speciálních závěsných aerárií od Zahrady na niti.

Adventní „věnec”, který nevyhodíte

Aerária na svíčku mají na rozdíl od těch klasických, rostlinných, rovné dno. Díky tomu v nich čajové svíčky pěkně drží a snadno je zapálíte. Jsou vyrobená pomocí tradičního foukání v severočeských sklárnách. V Zahradě na niti si můžete vybrat ze dvou velikostí. Největší výhodou skleněného řešení podle Lenky Hrubé, zakladatelky Zahrady na niti, je, že aerária na rozdíl od věnce po Vánocích nevyhodíte a můžete je jako dekoraci používat celoročně. Stačí jen změnit barvu mašle a svíček.

Aerárium na svíčku – S, průměr cca 8 cm, 250 Kč.

Aerárium na svíčku – L, průměr cca 10 cm, 350 Kč.

Pokud si chcete ušetřit práci se sháněním komponent, můžete si pořídit i kompletní sadu 4 aerárií, dlouhé červené mašle a svíček ve skleněném kalíšku za zvýhodněnou cenu.

Aeráriový adventní svícen – S, 4 x aerárium na svíčku (průměr 8 cm), 4 x svíčka v průhledném kalíšku, vínová stuha (10 m), 950 Kč.

Aeráriový adventní svícen – L, 4 x aerárium na svíčku (průměr 10 cm), 4 x svíčka v průhledném kalíšku, vínová stuha (10 m), 1350 Kč.

 

Tipy od Lenky Hrubé ze Zahrady na niti ohledně levitujících adventních svícnů:

  • Svíčky zapalujte, až budou pěkně usazené uvnitř aerária. Použijte sirku nebo špejli.
  • Pokud při zapalování začadíte sklo, stačí ho otřít látkovým kapesníkem.
  • Aerárium vypadá nejlépe zavěšené na přírodních provázcích nebo běžných mašlích. Určitě nepoužívejte syntetické provazy nebo vlasce, u umělých vláken hrozí na rozdíl od těch přírodních přetavení.
  • Vánočního efektu docílíte pomocí červené nebo zlaté barvy mašlí a svíček.
  • Nejjednodušší způsob jak odstranit vosk je nechat ho zaschnout a pak odloupnout. Pokud zůstanou zbytky vosku na skle, opatrně aerárium nahřejte nad plamenem svíčky a kouskem papírového ubrousku přebytečný vosk vysajte. Aerárium pak bude jako nové.
  • Aerária se svíčkou vypadají krásně zavěšená nad stolem, v okně na garnýži nebo kdekoliv ze stropu.
  • Na zavěšení ze stropu doporučuji použít Stropní háček, seženete ho v jakýchkoliv domácích potřebách nebo v Zahradě na niti za 25 Kč.
  • Aerária jsou ideální pro majitele psů, koček i rodiče batolat. Chovatelům andulek se spíše nedoporučují. 🙂

Obě velikost aerárií na svíčku i jejich další druhy určené na tillandsie a spoustu dalších zavěšených i nezavěšených rostlin najdete v květinářství Zahrada na niti v Praze ve Školské 7 nebo na e-shopu www.zahradananiti.cz.