Zhlédněte záznam z Mezinárodního den tance 2021, který jsme oslavili minulý čtvrtek!

Minulý čtvrtek proběhla oslava Mezinárodního dne tance 2021 a jako každý rok pro vás pořadatelé z Art 4 People připravili celodenní taneční program. Zhlédnout jste mohli vystoupení profesionálních divadelních souborů (Národní divadlo Praha, Národní divadlo Brno, Národní divadlo moravskoslezské aj.), ukázku tanečního filmu Jiřího Kyliána, společný baletní trénink pod vedením šéfů uměleckých souborů a baletních mistrů včetně Darii Klimentové z The Royal Ballet School of London, vystoupení a workshopy napříč nejrůznějšími tanečními styly a celorepublikový flashmob, který natočili Taťána G. Brzobohatá, Ondřej G. Brzobohatý, Vlastimil Harapes a Elis Mraz pod vedením choreografa Marka Zelinky. Záznam z akce je dostupný ke zhlédnutí zdarma na www.mezinarodnidentance.cz.

Program byl rozdělen do dvou bloků:

  1. záznam z první části ke zhlédnutí ZDE
  2. záznam z druhé části ke zhlédnutí ZDE

 

Baletní trénink: Jaroslav Slavický

Martin Kolda, dramaturg Mezinárodního dne tance a ředitel Art 4 People uvedl:

„Máme za sebou již sedmý ročník oslav Mezinárodního dne tance, který jsme kvůli omezením museli realizovat v on-line prostoru. Program, který sledovalo tisíce diváků byl pestrý, celkem bylo uvedeno několik desítek vystoupení a workshopy ze 14 tanečních žánrů. Rekordní byl zájem o taneční flashmob, kterým jsme dle statistik oslovili přes 100 tis. lidí a pouze do závěrečného sestřihu se zapojilo přes 563 tanečníků z celé České republiky i zahraničí.“

Záznam flashmobu můžete zhlédnout ZDE.

Balet Spící krasavice, Zdroj: Národní divadlo

Zdroj:Moravské divadlo Olomouc

Kdo tančí, nestárne

Akce s heslem „Kdo tančí, nestárne!“ byla realizována ve spolupráci s Nadací Krása pomoci a vyzývala veřejnost, aby podpořila úsilí nadace o zlepšování života seniorů a přispěla do charitativní kampaně ZDE. On-line sbírka je otevřena až do 16. 5. 2021 a přispět může kdokoliv libovolnou částkou.

Děkujeme všem, kdo se do oslav zapojili. Již teď můžete sledovat novinky ohledně Mezinárodního dne tance 2022 ve facebookové skupině a události. 

Partneři akce

Partnery akce byli: Ministerstvo kultury, Státní fond kultury, Nadace Život umělce, Art 4 People, Place 4 People, Nadace Krása pomoci, Kletch CZ s.r.o., Tüchler, Malostranská Beseda, Taneční aktuality a další. Projekt je realizován s finanční podporou hl. m. Prahy a pod záštitou radní hl. m. Prahy MgA. Hany Třeštíkové.

 

 

Mezinárodní den tance 2021 aneb „Kdo tančí, nestárne!“