Ženská na vrcholu míří na festivaly

Divácky úspěšná romantická komedie režisérky Lenky Kny Ženská na vrcholu, která měla v kinech premiéru loni v listopadu a přišlo na ni témeř 270 000 diváků, bude k vidění i v rámci 42. festivalu české filmové komedie v Novém Městě nad Metují. Přehlídka se koná od 13. do 19. září a Ženská na vrcholu bude soutěžit o divácký smích v pondělí 14. 9., kdy se diváci budou moci setkat i s jeho hlavní hereckou představitelkou Annou Polívkovou. Ta hraje ve filmu svéráznou svobodnou matku, která nečekaně najde lásku na vrcholcích zasněžených hor. Téměř celý snímek se točil v nádherných těžce přístupných lokacích slovenského Chopku.

 

Další cesty romantické komedie Ženská na vrcholu povedou na 33. ročník filmového festivalu Finále Plzeň, kam ho mimo jiné doprovodí 29. 9. představitelé dvou hlavních mužských rolí – Martin Dejdar a Marek Němec.

Ženská na vrcholu směřuje i do zahraničí. Film bude uveden na 8. ročníku filmového festivalu v australském Melbourne (CaSSFA), který je ale kvůli covidu posunut, a také si ho vybrali do soutěže organizátoři 8. ročníku filmového festivalu v indické Bombaji (ICFF-20). A v této době se také jedná i o uvedení snímku na dvou filmových přehlídkách ve Francii v roce 2021. O jeho zakoupení pro TV distribuci projevily zájem dvě velké zahraniční společnosti.

Od letošního dubna je komedie Ženská na vrcholu dostupná i na DVD a umístila se v premiérových týdnech na Netflixu jako No1 v TOP 10.

 

Režisérku a spoluscenáristku snímku Lenku Kny úspěchy Ženské na vrcholu těší a již nyní připravuje další projekty. Oba scénáře, na kterých pracuje, jsou adaptacemi knih.