Zámek Lešná v ZOO zve na Řetězovou prohlídku a První republiku


Novinkou letošního roku na zámku Lešná jsou takzvané Řetězové prohlídky. Partnerem této akce se stalo Gymnázium a Jazyková škola s právem státní zkoušky Zlín.

Zámeckými průvodci se na jeden den stanou studenti tercie, kteří se v průběhu školního roku seznamovali s historií Lešné a s příběhy zdejších původních majitelů. Návštěvníky budou mladí průvodci čekat v neděli 3. června od 9:30 do 16:30 v jednotlivých zámeckých pokojích. Teenageři v rolích průvodců vytvoří pomyslný „živý řetěz“, návštěvníci budou procházet z místnosti do místnosti a v každém pokoji je bude čekat jiný student, který je s interiérem seznámí.

Další zajímavá akce je připravená na sobotu 16. a neděli 17. června. Ponese se v duchu První republiky. Průvodci v dobových kostýmech na chvíli přenesou návštěvníky Lešné do doby před sto lety. Návštěvníci se dozvědí, jak se na zámku a v jeho okolí žilo před vznikem První republiky a jaké změny přinesl nový Československý stát majitelům zdejšího panství. Hraběcí rodina se musela vyrovnat nejen s odebráním šlechtického titulu, ale také se zásadní pozemkou reformou a zestátněním velké části majetku. Lešná však i přesto dále vzkvétala a hrabě Josef Seilern zde již na konci dvacátých let položil základy zoologické zahrady.

ZOO a zámek Zlín-Lešná
Lukovská 112
Štípa
763 14 Zlín

Kontakt

telefon: +420 577 577 101