Výstava fotografií ze života misionářů v Bulharsku

Výstavu fotografií, která dokumentuje život dětí v romské čtvrti v bulharské Staré Zagoře a práci českých misionářů, můžete navštívit do 31.srpna v Jindřišské věži v Praze. Fotografie nafotili dobrovolníci, kteří na misiích pomáhají, děti z cílové skupiny i profesionální fotografové.

Na předměstí Staré Zagory v Bulharsku žije 10 tisíc Romů v extrémní chudobě, v podmínkách připomínajících indické slumy. Misionáři, bulharští i romští zaměstnanci a čeští dobrovolníci zde pracují především s dětmi a mládeží, pro které organizují doučování a volnočasové aktivity během roku a letní tábory o prázdninách. Výstava zachycuje život dětí i práci misionářů. Část fotografií nafotily místní děti v rámci Evropského projektu Mládež v akci.

Výstavu pořádá Salesiánská provincie Praha za podpory Ministerstva kultury ČR a pod záštitou Velvyslanectví Bulharské republiky. Jejím hlavním poselstvím je upozornit na význam spolupráce různých národů a etnik v rámci Evropy, z nichž každý má nejen své problémy, ale i své talenty, kterými může přispět k vytvoření lepšího světa pro všechny.