Večery s Jaroslavem Svěceným přinášejí nejen hudební zážitek

„Večery s Jaroslavem Svěceným“ jsou zajímavou a příjemnou událostí, kdy si houslový virtuos Jaroslav Svěcený zve k posezení a rozhovorům své hosty, kterými jsou zajímavé osobnosti z oblasti kultury, vědy, umění, politiky, sportu, zdravotnictví

Večery s Jaroslavem Svěceným

Hostem při setkání v prostorách hotelu The Grand Mark Prague byl prof. MUDr. Petr Neužil, CSc., FESC, kardiolog, primář kardiologie pražské Nemocnice Na Homolce, držitel prestižní Jeseniovy ceny. Sejdou-li se dvě osobnosti, kterým se podařilo dosáhnout velkých úspěchů jak na poli hudebním tak a v oblasti medicíny, již to samo o sobě je unikátní událostí.

 

 

 

Během příjemného rozhovoru se dozvíte řadu zajímavých informací z oboru, a také osobních názorů na některá témata.  Zjistíte přitom také, co mají oba protagonisté společného a co je spojuje. Pan profesor třeba vítá ohromný pokrok ve svém oboru, který přináší nové možnosti  a zároveň vyslovuje svůj obdiv ke minulým generacím lékařů, kteří tyto možnosti neměli podobně jako houslový virtuos vnímá zručnost, inteligenci a znalosti slavných houslařů v minulých stoletích, kteří bez dnešních technických vymožeností a poznatků dokázali vyrobit mistrovské nástroje, na které dnes hraje on a budou hrát i hudebníci po něm. Na závěr večera přišela chvíle, kdy Jaroslav Svěcený vzal do rukou svůj mistrovský nástroj a potěšil účastníky setkání nádhernou hudbou.

 

Večery se budou opakovat každých 14 dnů ve spolupráci s Archina sro Praha a CZECH INN HOTELS.

 

 

 

Více informací naleznete ZDE

 

Foto: Cysnews