To tady ještě nebylo! Ze Slovenska přichází taneční pohádka Abraka Dabraka

Muzikanti a zpěváci David Key a Ondrej Kandráč, si čas, kdy se budou moci opět s kapelou postavit na jeviště, krátí i přípravou nových písní. Jednu z nich nahráli dokonce spolu, jako duet.

Nový potenciální hit nese kouzelný název ABRAKA DABRAKA a silným refrénem a popěvkem, vás zaručeně strhne. „V současné, nejen pro muzikanty nelehké době, jsme chtěli lidem přičarovat dobrou náladu a odpoutat je od starostí, které nás všechny sužují. I proto jsme skladbu nazvali Abraka Dabraka, “ vysvětluje nová krev slovenské populární hudby David Key a autor textu Vlado Puchala ho doplňuje. „Je to svěží písnička, jež chce probouzet v lidech život, energii, vůli zdolat překážky, přijmout se takový, jaký jsem a zůstat v myšlení i jednání svobodný.“

 

 

 

Skladba má už i videoklipovou podobu. Speciální atmosféru mu dodávají krásné a dobrosrdečné čarodějnice, zpěvačky súboru Lúčnica Klaudia Škorvánková a Agáta Kováčiková.

Příběh se odehrává v pohádkově krásném prostředí pod bojnickým zámkem a jak už to v pohádkách bývá, vše dobře dopadne. „Pro mě byl pohádkou už proces nahrávání skladby a následně i videoklipu. Skvělé bylo, že jsme filmovali v mých rodných Bojnicích, takže jsem do komparzu obsadil spoustu kamarádů. Dokonce i maminku, ze které jsem udělal kuchařku, která cukruje buchty,“směje se David.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na slovenské poměry šlo o velkolepou produkci. V záběrech jezdí David s Ondřejem na koni, nádherné jsou také letecké záběry majestátního bojnického zámku, ale i jezírka, kde se kdysi při natáčení pohádky Šíleně smutná princezna plavili na loďce mladí Helenka Vondráčková a Vašek Neckář.

 

Spokojenost neskrývá ani Ondro Kandráč. „Nahrávání jsem absolutně nevnímal jako práci. Stihli jsme si užít Bojnice, okolní přírodu, zámek, lázně, zoologickou zahradu a večer s přáteli i vinný dvůr,“prozrazuje a věří, že dobrá nálada, jež vládla během filmování, se promítla i do atmosféry klipu. „Je to hodně chytlavá pecka. Vytvořili jsme malé, ale skvělé hudební dílko. Moc se těším a věřím, že si tu skladbu budou všichni zpívat s námi,“ uzavřel debatu.