Tarzan chystá velkolepou produkci

Představení Tarzana v Divadle Hybernia je podle producenta zatím nejnákladnějším muzikálem této scény. Zároveň jde o první tanečně akrobatický muzikál v Česku a první uvedení muzikálu Tarzan v licenci Walta Disneyho ve východní Evropě. Tarzan v Hybernii představí multimediální show s celkem 250 zbrusu novými kostýmy a náročnou výpravou. Vedle opičích převleků diváci uvidí i kostýmy masožravých květin.

„Kostýmy byly velmi náročné na výrobu. Herci se v nich musí dobře cítit a zároveň dobře pohybovat,“ vysvětlil autor kostýmů Roman Šolc, držitel Thálie a v současné době jeden z nejvyhledávanějších kostýmních divadelních výtvarníků.

Muzikál Tarzan Tomáš Brt

Jen na výrobu opičích kostýmů, kterých bude 45, padlo 450 metrů lycry dovezené z Itálie. Představitelé Tarzana budou mít speciální paruku z lidských vlasů upravených do dredů a v ní bude umístěná vysílačka a mikrofon, aby se mohli bez problémů pohybovat. Jane diváci uvidí celkem v pěti kostýmech – mimo jiné jako romantickou krásku i v expedičním safari oblečku.

Kostýmovaní přitom budou nejen herci, zpěváci, tanečníci, ale také akrobati. V představení se objeví profesionálové se zkušenostmi ze Cirque du Soleil, Losers či Cirk La Putyka.

Muzikál Tarzan Peter Pecha Ivana Korolová Tomáš Smička

„V různých muzikálech se již objevily různé akrobatické prvky. Nikdy však v takovém rozsahu a provedení. Tarzan je tak doslova skutečně prvním tanečně akrobatickým muzikálem v Česku“, upozornila choreografka Ivana Hannichová 

Náročný byl i casting hlavních představitelů. Výběr herců musí odpovídat přesně popsaným charakteristikám – věku, typu a pěveckým rozsahům. Vše podléhá kontrole společnosti Walt Disney, výkonného producenta Michala Mücksteina a režii Libora Vaculíka.

Ten se po mnoha úspěšných muzikálech nyní zaměřil na broadwayskou špičku. Scénograf Petr Hloušek promění Divadlo Hybernia doslova v džungli, atmosféru kostýmně podpoří Roman Šolc a pod choreografii, tanec a akrobacii se podepisuje choreograficko-akrobatický tandem Ivana Hannichové a Jan Kohout. Dirigentem třináctičlenného orchestru bude Libor Kapras.

Tarzan je nejzpracovávanější filmovou postavou a jeden z nejslavnějších světových muzikálů. Obrovský úspěch zaznamenal na Broadwayi v New Yorku, dlouhou dobu byl vyprodán v Anglii, Německu, Nizozemsku, či Švédsku.

Muzikál Tarzan Martin Šemík Rudolf Kubík

Mezinárodní den goril připadá právě na dnešek, a tak by chtěl Tarzan popřát gorilám vše nejlepší!