Tanečník ze StarDance Michael Petr vydává nový singl

Zpěvák a tanečník Michael Petr, kterého mohou Češi znát také z taneční soutěže StarDance II, kde se proslavil jako taneční partner Lenky Filipové, přichází se svou novou písní s názvem Dopis. Anglická verze nového singlu je pojmenovaná The Letter. K obou verzím písní jsou natočené videoklipy, které se natáčely v Portlandu ve státě Oregon.

Tak jako u předešlé písně Jenom Tebe a písně Lenka, tak i v těchto nových je autorem hudby i textu samotný Michael Petr. Videoklipy k písním se natáčely v Portlandu ve státě Oregon. Režie se ujal Michael Petr a David Panton, který měl na starosti i kameru. O střih se zasloužil Lukáš Stárek. Fotografie vytvořila Melinda Piekstra a kostýmy Julie Semenuk.

Videoklip Jenom tebe

Ve videoklipu Jenom Tebe i ve videoklipu Lenka si s Michaelem Petrem zatančila kolegyně Alice Stodůlková, která vyhrála spolu s hercem Pavlem Křížem StarDance IV. Zajímavostí je, že jednotlivé písně na sebe navazují. Tématem předchozích písní i klipů je partnerské soužití, které může být harmonické, ale také i bouřlivé.

Píseň Dopis navazuje na předešlé písně, které vyšly v dubnu letošního roku. Obsah písně Jenom Tebe se soustředí na milenecký pár a nabízí zamyšlení nad mileneckými a partnerskými vztahy. V singlu autor poukazuje na romantiku, něhu a dynamiků vztahů. Jedná se o singl o lásce a poznání. Obsah písně Lenka je věnovaný vtahu, který přestává fungovat. Nová píseň Dopis a píseň The Letter je pak jakýmsi zamyšlením a vypořádáním se s rozchodem.

Česká verze nového singlu Dopis

Česká verze Dopis je věnovaná v širokém slova smyslu různým druhům rozchodů a bolestí.

Anglická verze The Letter je pak o odchodu Lenky. O situaci, kdy naděje na návrat mizí. „Česká verze Dopis nabízí zamyšlení nad rozchody všeobecně a popisuje různé druhy rozchodů. Dojde ale k závěru, že jakkoliv se pár rozejde, bolest zůstává stejná,“ doplňuje svými slovy zpěvák a tanečník Michael Petr. 

Anglická verze nového singlu The Letter

Anglická verze se od té české mírně liší. „Anglická verze dopisu The Letter, která přímo navazuje na skladby Jenom Tebe a Lenka, popisuje zkušenost o odchodu Lenky. Partner se dlouho trápí a ztrácí naději. A na konci písně dojde k závěru, že je čas se posunout dál,“ shrnuje obsah anglické verze Michael Petr.

Pozvání závěrem

O nadcházejícím víkendu bude Michael Petr vystupovat v nové internetové TV show ve stylu StarDance v Los Angeles v USA. V jednom tanečním čísle bude tančit na svou píseň Hotdog Stand. Ta vypráví o lásce k hotdogům. Zpěvák má v plánu vystupovat v kostýmu párku v rohlíku, a proto se mají diváci na co těšit. Zaručeně bude velmi veselo. 

  • Český název písně: Dopis
  • Anglický název písně: The Letter
  • Datum vydání: 24. listopadu 2020
  • Hudba a text: Michael Petr
  • Místo natáčení: Portland, Oregon USA
  • Režie: Michael Petr, David Panton
  • Kamera: David Panton
  • Střih: Lukáš Stárek
  • Fotografie: Melinda Piekstra
  • Kostýmy: Julie Semenuk

Michael Petr

Muziku měl Michael Petr v těle i duši od narození. Mnoho let se profesionálně věnoval tanci, pamatovat si jej můžete třeba z druhé série televizní show StarDance, kde se zhostil role tanečního partnera zpěvačky Lenky Filipové. Za sebou má však řadu mezinárodních tanečních úspěchů v soutěžích na evropské i celosvětové úrovni. V současné době již nesoutěží, ale vede úspěšný taneční tým v americkém Portlandu, kde trvale žije. Z aktuálních tanečních úspěchů můžeme jmenovat 5. místo v žebříčku nejlepších tanečních učitelů světa 2019 World Dancesport Series. Kromě tance se však nyní aktivně věnuje hudbě, před sebou má vydání několika vlastních singlů a celé desky.

Michael Petr

Více informací naleznete ZDE

https://www.michaelpetrdance.com