V neděli na Voyo míří taneční soutěž Let´s Dance. Tatiana Drexler bude hodnotit zpěvačku Tinu, herce Hanu Gregorovou, Juraje Loje a další hvězdy slovenského šoubyznysu

Noblesa, elegance, krása i radost z tance – to vše je nedílnou součástí velkolepé taneční show Let´s Dance, kterou letos budou mít možnost vůbec poprvé sledovat také diváci Voyo. Jedenáct tanečních párů složených ze známých osobností a profesionálních tanečníků bude od 3. března každou neděli,  vždy ve 20:30, během deseti přímých přenosů soutěžit o titul krále a královny tanečního parketu. Jejich výkony bude hodnotit z pozice porotce společně s Tatianou Drexler, Adelou Vinczeovou a Jána Ďurovčíka také argentinská televizní hvězda: herec Facundo Arana, kterého čeští diváci znají z telenovely Divoký anděl.

Let’s Dance

Let’s Dance je pořad, který vedle tance, který nás všechny spojuje, přináší na obrazovku emoce, velkou energii a umění. Tato série nabídne divákům a divačkám nejen řadu nezapomenutelných okamžiků a úžasných tanečních výkonů, ale chystáme i několik nových a překvapivých věcí. Doufám, že s námi diváci první březnovou neděli budou na Voyo toto taneční dobrodružství sdílet,“ uvedl Pepe Majeský, režisér a kreativní producent Let’s Dance.

Aktuální ročník Lets Dance

Aktuální ročník Lets Dance je již devátou sérií úspěšné taneční soutěže na Slovensku, kterou díky Voyo letos poprvé uvidí i diváci v Česku.

Českým divákům bude známé především herečka Hana Gregorová.Těším se na show Let’s Dance. Myslím, že v tomhle věku tam budu jediná stará raketa. Doufám, že zvládnu alespoň první tance a že mého tanečního partnera fyzicky nezničím. Ale doufám, že to bude hezké a příjemné,“ říká ke své účasti v letošní řadě maminka hudebníka Ondřeje Brzobohatého.

Českému publiku je důvěrně známá i Tina, která si po roli zpěvačky a moderátorky vyzkouší i jaké to je stát na tanečním parketu. „Jsem nadšená, že se mohu účastnit tak pěkné show. Těším se také na setkání se svým tanečním partnerem a celým realizačním týmem, od režiséra přes maskéry až po kostyméry, protože s mnohými z nich se setkávám v zákulisí různých akcí už desítky let a tentokrát budeme všichni pracovat pod jednou střechou. I když se může zdát, že umím tančit, a je pravda, že cítím rytmus, ale valčík není hip hop. A tak mě čeká opravdu hodně práce, snad se mi podaří včas aktivovat pohybovou paměť. Věřím, že nás účinkující i diváky čeká podařená série,“ okomentovala svou účast Tina, interpretka mnoha hitů, které rezonovaly jak v Česku, tak na Slovensku, a kterou si tuzemští diváci mohou pamatovat coby moderátorskou partnerku Leoše Mareše z druhé řady Česko Slovenské Superstar a prvních dvou sérií Hlasu Česko Slovenska. Jejím tanečním partnerem bude tanečník Vilém Šír, vítěz loňské řady, kde tančil s herečkou Janou Kovalčikovou. Vilém byl také v roce 2021 v reality show Love Island a s partnerkou Nikol skončili na třetím místě.

Do bojů o titul o nejlepšího tanečníka zasáhne také herec Juraj Loj, jehož si diváci pamatují ze seriálu Případy 1. oddělení, nebo snímku Šarlatán. „V podstatě nic neočekávám, snažím se mít ve všem takové nastavení, abych nebyla zklamaný, ale doufám, že se naučím nebo si spíš připomenu základy standardních a latinskoamerických tanců, protože naposledy jsem měla možnost vyzkoušet si tento sport před dvaceti lety ve škole.“  

V trochu jiné roli, než na kterou byla během své kariéry zvyklá, se v show představí také jedna z nejúspěšnějších slovenských topmodelek Michaela Kociánová, která se v minulosti měla možnost projít po přehlídkovém mole značky Victoria Secret. „Mám velký respekt, ale opravdu se na to těším. Beru to jako obrovskou výzvu, která přijde jednou za život. Do tanečních jsem nechodila, protože jsem v mládí pracovala, takže se moc těším, až se tady naučím krásně tančit,“ těší se na své působení v soutěži modelka.

Své pohybové umění předvede na parketu také herec Juraj Bača, kterého si diváci Voyo mohou pamatovat ze seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, nebo historického thrilleru Amnestie, jenž popisuje krvavé události dosud největší vězeňské vzpoury v porevolučním Československu. „Myslím, že tanec máme v nějaké formě v sobě všichni. I když si myslím, že já ho mám velmi hluboko skrytý, protože jsem se mu nikdy nevěnoval, ani jsem nikdy v životě netančil. Vůbec nevím, jak bude moje tělo reagovat, jestli se ty boky budou hýbat, jestli si budu schopen zapamatovat choreografii. Jedna věc je text a schopnost cítit rytmus jako muzikant, protože mám i kapelu, ale druhá věc je koordinace těla a schopnost přenést to na parket, aby to nebyly jen kroky, ale aby to mělo i výraz a emoce, které tanec má mít. Těším se na to, ale přistupuji k tomu s obrovským respektem.“  

Účast v letošní řadě soutěž přijal také šéfkuchař Martin Novák, kterého diváci Voyo znají ze show Na nože. „Při loňské premiéře seriálu Let’s Dance se mě někdo mimoděk zeptal, jestli si nechci jít zatancovat. Odpověděl jsem, že jasně v pohodě. A o rok později mi zavolali, že půjdu tančit. Takže to předtím mysleli vážně. Přijal jsem výzvu a jdu do toho,“ těší se na své působení v soutěži 204 cm vysoký kuchař a moderátor v jedné osobě.

O titul o krále a královny tanečního parketu se utká celkem jedenáct párů v následujícím složení:

  • herečka Hana Gregorová a jej taneční partner Róbert Pavlík
  • zpěvačka Tina a její taneční partner Vilém Šír
  • topmodelka Michaela Kocianová a její taneční partner Csaba Ádám
  • herec Juraj Loj a jeho taneční partnerka Natália Horváthová
  • šéfkuchař ze show Na nože Martin Novák a jeho taneční partnerka Julie Rezková
  • herec Juraj Bača a jeho taneční partnerka Patrícia Piešťanská
  • herečka Petra Dubayová a její taneční partner Matyáš Adamec
  • herečka Anna Jakab Rakovská a její taneční partner Jaroslav Ihring
  • bývalý fotbalový reprezentant Ján Ďurica a jeho taneční partnerka Vanesa Indrová
  • herec Jakub Jablonský a jeho taneční partnerka Eliška Lenčešová
  • redaktor Televíznych novín Ján Tribula a jeho taneční partnerka Natália Glosíková

Odborná porota

Výkony bude hodnotit odborná porota ve složení Tatiana Drexler, Adela Vinczeová a Ján Ďurovčík, doplněná o hvězdného zahraničního hosta, argentinského herce Facundo Aranu, kterého si diváci mohou pamatovat z divácky velmi úspěšné telenovely Divoký anděl. Velkolepými přímými přenosy budou i letos provázet moderátoři Viktor Vincze a Lucia Hlaváčková.

Původní formát Strictly Come Dancing 

Let’s Dance je licencován pod původním formátem Strictly Come Dancing od britské BBC, který byl již úspěšně prodán do více než 60 teritorií po celém světě pod distribučním názvem Dancing with the Stars. Boduje i v USA, kde loni na podzim běžela už 32. řada, a také ve Velké Británii, Německu, Austrálii, Rakousku, Polsku, skandinávských zemích a České republice, kde je uváděna pod názvem StarDance.

Na Voyo mohou diváci sledovat nedělní přímé přenosy show od 3.března od 20:30. Všechny díly soutěže bude možné na Voyo sledovat také zpětně.