Rozhovor se soutěžním párem StarDance Jakubem Vágnerem a Michaelou Novákovou

Jakub Vágner je český rybář a držitel několika světových rekordů v lovu  sladkovodních ryb. Proslul především díky rybářskému pořadu Fish Warrior, vysílaném televizní stanicí National Geographic Channel. V poslední době je ale pozornost upřena k jeho tanečním výkonům v pořadu České televize StarDance … aneb, když hvězdy tančí, kdy ho sledujeme na parketu s jeho taneční partnerkou, držitelkou nejvyšší mezinárodní třídy v latinsko- amerických i ve standardních tancích i titulu mistryně ČR družstev v latinsko-amerických tancích, finalistkou mistrovství ČR v kombinaci deseti tanců a semifinalistkou mistrovství ČR ve standardních tancích, Michaelou Novákovou. Požádali jsme tento sympatický taneční pár o krátký rozhovor.

Jakou jste měl zkušenost s tancem předtím, než jste vstoupil do taneční soutěže StarDance?

Jakub: Tancoval jsem tak maximálně když jsem si obouval druhou botu a nemohl jsem se do ní trefit, tak to byly moje jediné taneční kroky. Takže tím pádem  vlastně žádnou.

Byl pro Vás některý tanec fyzicky náročný, nebo díky dobré kondici nemáte ani rychlými tanci problém?

Jakub:  Já si myslím, že jediná moje přednost ve StarDance, opravdu jediná je moje fyzička. Spousta věcí mi nejde, ale mám i štěstí, že fyzička nedělá problém ani mně ani Míše a my to prostě vykupujeme tím časem, který strávíme při tréninku.

Který z tanců  zatím byl pro Vás nejzajímavější, a který považujete, bez ohledu na výroky poroty, za Váš nejlepší?

Jakub: Určitě cha-cha. Cha-chu mám hrozně rád, byl to také náš nejsilnější tanec, na ten vzpomínám rád. A Míša?

Michaela: Já jsem si užila úplně všechny. Stejně jako dneska ten jive. Byl pro mne úžasný.

StarDance: Jakub Vágner a Michaela Nováková Foto: M.Křepelka

Jak vzniká u Vás taneční choreografie, máte předem nějakou představu, kterou postupně jen dolaďujete, nebo choreografie prochází od začátku  postupným vývojem?

Jakub: Míša má obrovský talent a dar pro choreografii, nejen že je výborná tanečnice vlastně jedna z nejlepších tzv.“ desítkářek“ u nás v republice, protože netancuje jen latinu, ale i standard, ale ona má obrovský dar pro choreografii, takže vlastně celé to staví Míša.

Michaela: Já můžu Kubovi jen poděkovat, ale je to pravda. To musíme my sami – tanečníci.

Dnešní večer je taneční, přesto si neodpustím zeptat se Vás: Jak jste se stal rybářem a co Vás přivedlo k dalekým cestám za rybami?

Jakub: Já vám to nedokážu vysvětlit.  Moji nejbližší říkají, že jsem se tak narodil. Prostě každý máme v sobě něco a pro mne to byla vždycky příroda a ryby.

Takže přírodu prostě máte v sobě?

Jakub: Myslím si že ano, protože moje první vzpomínka je spojena s přírodou.

Pro Michaelu mám také jednu zvídavou otázku: Co si lze představit pod pojmem Latin-Fit, kterému se věnujete?

Michaela: To je moje takové „miminko“, které jsem vytvořila, tedy lekce latin- fit všechny základní kroky tří tanců a cvičení, kde posilujeme, takže to není v tanečních botách, ale v keckách, ale je to fyzicky velmi náročné.

Plánujete společná taneční vystoupení i po StarDance?

Michaela: Tak já v to doufám, ale my si hlavně musíme odpočinout.

Jakub: Já,  pokud někdy s někým v životě ještě budu tancovat, tak to určitě bude Míša. Od ní se asi nechám přemluvit. Ale jinak, jak jsem říkal, své veškeré taneční boty bych nejraději po StarDance ihned rituálně spálil.

Michaela: Ale u nás to jistí ty Vánoce, tak já je totiž pak raději hned koupím.

StarDance:Jakub Vágner a Michaela Nováková Foto: M. Křepelka

Děkuji Vám za rozhovor a budu Vám držet palce.