StarDance XII. řada 8. soutěžní večer

V úvodu 8. soutěžního večera jsme mohli vidět moderátory ve společnosti tanečníků ze skupiny Loosers a tanečníky 42 People.  Na tanečním parketu jsme mohli tuto taneční company vidět společně se soutěžními páry, protože druhým soutěžním tancem byl tanec současný. Taneční páry tančily quickstep, cha-chu a slowfox. Tatianu Drexler, která onemocněla, zastoupil v porotě Václav Kuneš.  

SD 9 Eva Adamczyková a Jakub Mazůch

Eva s Jakubem tančili quickstep na hudbu z filmu La La Land. V závěru jejich vystoupení jsme viděli na parketu také Marka Adamczyka.

Richard Genzer hodnotil jejich tanec jako pěkné vystoupení, ocenil krásné držení, přestože zaznamenal drobné rytmické chyby, celkově hodnotil jejich tanec velmi dobře.

Václav Kuneš ocenil, že taneční vystoupení mělo dynamiku, části, které měly být rychlé byly rychlé, střídaly je pomalé pasáže.

Zdeněk Chlopčík konstatoval, že jejich choreografie jsou vždy nápadité a dotažené do konce. Všiml si drobných rytmických nepřesností, kdy Eva byla rychlejší než Jakub.

Členové poroty hodnotili jejich tanec známkami RG 9 VK 9 ZCH 9 Celkem: 27

StarDance: Eva Adamczyková a Jakub Mazůch

 

Eva Adamczyková, Marek Adamczyk a Jakub Mazůch

 

SD 4 Iva Kubelková a Martin Prágr

Iva s Martinem tančili slowfox na hudbu z filmu Růžový Panther. Jejich zajímavá choreografie byla vylepšena technickou zápletkou, kdy během tance Martin ukradl Ivě všechny šperky, které měla na sobě.

Václav Kuneš ocenil krásné družení těla zkoordinované s tancem nohou, ale chybělo mu lepší dotažení paží

Zdeňkovi Chlopčíkovi se líbila Ivina gesta. Ocenil pěknou choreografii, dobrý odklon. Vysvětlil, že slowfox je plynulý a měl být tančen více „dole“, kroky by neměly být tak vidět

Richard Genzer prohlásil, že má rád na tanečním parketu příběhy a vystoupení se mu líbilo.

Členové poroty hodnotili jejich tanec známkami: RG 9 VK 8 ZCH 8 Celkem: 25

StarDance: Iva Kubelková a Martin Prágr

SD 3 Josef Maršálek a Adriana Mašková

Josef s Adrianou tančili quickstep.

Zdeněk Chlopčík konstatoval, že na Josefa je vždy pěkný pohled – pomalé i rychlé tance zatančí s úsměvem. Kdyby nebyly v quickstepu kroky, hodnotil by jeho tanec známkou nejvyšší, škoda těch kroků, Josef Jinak vypadá skvěle.

Václav Kuneš ocenil Adrianino vedení. Všiml si, že Josef hudbu dobře vnímá, což u tanečníků vždy není samozřejmostí, ale bohužel se do ní vždy netrefí.

Členové poroty hodnotili jejich tanec známkami RG 7 VK 7 ZCH 6. Celkem: 20

StarDance: Josef Maršálek a Adriana Mašková

SD 8 Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk-Hrstková

Vavřinec s Kateřinou tančili cha-chu, do které zakomponovali opravdu unikátní zvedačku.

Richardovi Genzerovi cha-cha v jejich provedení připomněla jeho život. Někdy to byla cha-cha, někdy polo cha-cha někdy nikdy cha-cha. Líbila se mu zvedačka připomínající větrník.

Václava Kuneše překvapilo, jak Vavřinec držel rytmus, k dokonalému dojmu postrádal něco mezi rukama a nohama, tanec byl ostrý ale pohyb neměl délku.

Zdeněk Chlopčík hodnotil jejich vystoupení jako velmi dobré i technicky dobré. Postrádal však celkový pohyb těla. Zvedačka s veletočem ale byla super.

Členové poroty hodnotili jejich tanec známkami RG 8 VK 7 ZCH 8. Celkem 23

StarDance: Vavřinech Hradilek a Kateřina Bartuněk-Hrstková

SD 1 Darja Pavlovičová a Dominik Vodička

Darja s Dominikem tančili slowfox.

Václav Kuneš konstatoval, že figury, které tančila Darja s Dominikem byly krásné, ocenil krásné držení těla, ale když Darja tančí sama, je uvolněná a přirozená, má dojem, že ji forma trochu svazuje.

Zdeněk Chlopčík prohlásil, že na nácvik tance měli jen týden a do tance se člověk může dobře položit až poté, co má vše dostatečně nadrilované. Neunikly mu drobné chyby v sólových otáčkách, ale celkově byl jejich tanec moc krásný.

Richard Genzer stručně ohodnotil jejich tanec jako krásný slowfox.

Členové poroty hodnotili jejich tanec známkami RG 10 VK 8 ZCH 10. Celkem 28

StarDance: Darja Pavlovičová a Dominik Vodička

Soudobý tanec ve společnosti taneční company

Druhý soutěžní tanec předvedly taneční páry na parketu ve společnosti taneční company, kterou tvořili tanečníci a tanečnice ze skupiny Loosers a souboru současného tance 42 People.

Foto: Cysnews

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch

Zdeńkovi Chlopčíkovi neuniklo, že Eva tanec vnímala velmi emotivně, viděl obrovský pohybový rozsah a neviděl rozdíl mezi ní a profesionálními tanečníkovi.

Richard Genzer konstatoval, že současný tanec je Evy parketa, je zde ničím nesvázaná a volná. Také nezaznamenal rozdíl mezi jejím tancem a tancem profesionálních tanečníků.

Václavovi Kunešovi se líbilo, že Eva umí současný tanec podat a dokáže pohybem sdělit. Vybrala si jemnost v příběhu i v hudbě a dokázala ji skvěle předat.

Členové poroty hodnotili jejich tanec známkami RG 10 VK 10 ZCH 10 Celkem: 30

Iva Kubelková a Martin Prágr

Jejich taneční vystoupení podle vyjádření Ivy mělo vyjadřovat emoci, která dokáže lidi spojovat.

Richard Genzer hodnotil jejich taneční vystoupení jako krásné, při tanci byli všichni uvolnění.

Václav Kuneš ocenil, že Iva je vnímavá a otevřená, její tělo dokáže reagovat na každý podnět a má schopnost a dar to zpracovávat, její pohyb je upřímný.

Zdeněk Chlopčík konstatoval, že Iva je multifunkční tanečnice. Jejich tanec byl perfektní. Posádka to věděla a věřila jí a proto si ji zvolili na kapitánku.

Členové poroty hodnotili jejich tanec známkami RG 9 VK 9 ZCH 9 Celkem: 27

Josef Maršálek a Adriana Mašková

Jejich taneční vystoupení bylo inspirováno Indií.

Václav Kuneš konstatoval, že Josef slyší hudbu a má cit pro detail a dar z minima vykřesat maximum. V kontextu ostatních tanců by chtělo ještě rozšířit menu o větší energii

Zdeněk Chlopčík Josefa obdivoval, dobře se na něj při tanci dívá. Člověk ho nemůže přehlédnout, ale tentokrát ho byl plný parket.

Richard Genzer shrnul hodnocení svým pocitem, který při jejich tanci měl slovy „Geňo koukej, Maršálek opravdu tancuje.“

Členové poroty hodnotili jejich tanec známkami RG 8 VK 8 ZCH 8 Celkem: 24

Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk-Hrstková

Toto taneční vystoupení bylo unikátní tím, že nechyběla zvedačka, tentokrát však členové company zvedli Vavřince.

Zdeněk Chlopčík konstatoval, že to byl Vávrův nejlepší tanec ve StarDance. Během učení člověk zjišťuje, čemu všemu se může věnovat a o co ho takové učení obohacuje. Byl vidět u Vavřince úžasný prožitek.

Richard Genzer prohlásil, že ho při sledování Vavřinova pohybu baví klid a síla, jako by vždycky věděl, že všechno dobře dopadne.

Václav Kuneš prohlásil, že v jeho vystoupení skutečně síla je. Je však potřeba najít také cit pro pohyb i partnerku. Potom by bylo možné najít protitlak k síle a více plastičtější pohyb.

Členové poroty hodnotili jejich tanec známkami RG 9 VK 8 ZCH 10. Celkem 27

Darja Pavlovičová a Dominik Vodička

Darja s Dominikem chtěli vyjít z filmu Requiem za sen, jejich tanec představoval souboj s vnitřními démony a temnotou, které v sobě lidé nosí.

Richard Genzer byl během jejich vystoupení dojat, bylo to pěkné a obdivuje Darjinu odvahu při skoro minutu trvajícím sólovém vystoupení

Václav Kuneš konstatoval, že Darja má velkou vnitřní sílu, bylo by dobré v síle najít kontrolu zbytku těla, to se zatím úplně nedaří převést do všech pohybů těla.

Zdeňkovi Chlopčíkovi se jejich tanec také líbil. Připomněl, že Darja také měla na nácvik jen týden a je těžké za tak krátkou dobu v sobě tento druh tance objevit. Darja vypadala při tanci nádherně.

Členové poroty hodnotili jejich tanec známkami RG 10 VK 9 ZCH 10. Celkem 29

 

Na závěr Václav Kuneš přišel s návrhem, že scénický tanec umožňuje tanečníkům prostřednictvím tance objevit sama sebe a svoje možnosti a proto by měl být zařazen do StarDance dříve, než až 8. soutěžní večer.

 

Závěrečné rozhodnutí

Po emotivních tanečních vystoupeních následovalo závěrečné rozhodnutí , kdy jsme se po chvíli napětí dozvěděli, že soutěž opouští taneční pár Josef Maršálek a Adriana Mašková.

Foto: Česká televize, StarDance XII, foto Mikuláš Křepelka

 

Foto: Cysnews
Foto: Cysnews

Výsledky Stardance 2023