StarDance XII. řada – 6. soutěžní večer

Tématem šestého soutěžního večera byly filmové hvězdy. Proto vyjímečně nedoprovázel taneční páry na parketu MoonDance orchestra Martina Kumžáka, ale tančili na originální skladby z filmů. Hned v úvodu jsme sledovali taneční vystoupení inspirované filmem Pan Tau v choreografii Terezy Pruckové. V podání soutěžních tanečních párů jsme potom mohli vidět jive, tango a waltz.  

SD 5 Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková

Lenka s Markem tančili jive na hudbu z filmu Top Gun. V úvodu sledujeme Markovo sólové vystoupení plné kopek. Poté následuje společný dynamický rock n´rollový jive plný kopek ve kterém nechyběla zvedačka.

Richardovi Genzerovi se tanec plný poskoků líbil. Tatiana Drexler ocenila dynamické sólo, potom přišla fáze, kdy Marek zapomněl kroky, ale chytil se a přišla opět dynamická část, ale úplně ten tanec nevyšel.

Zdeněk Chlopčík byl toho názoru, že jim tanec vyšel. Všímal sil, že si Marek tanec užíval.

Členové poroty hodnotili jejich tanec známkami: RG 7 TD 7 Z CH 7. Celkem: 21

StarDance: Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková

SD 9 Eva Adamczyková a Jakub Mazůch

Eva s Jakubem tančili tango na hudbu z pohádky Rebelka. Jakub měl na sobě skotský kilt.

Tatiana Drexler ocenila překrásnou show, strhující hudbu, výborné vystoupení. Ale tanga tam bylo málo a to málo, co na parketu z tanga viděla nebylo příliš kompaktní.  Zdeněk Chlopčík hodnotil skvělou taneční show s obrovskou energií, tanga tam viděl dost, ale proti pasážím nabitým energii očekával více klidnějších pasáží. Richarda Genzera jejich tango nadchlo.

Členové poroty hodnotili jejich tanec známkami: RG 9 TD 8 ZCH 9. Celkem: 27

StarDance: Eva Adamczyková a Jakub Mazůch

SD 4 Iva Kubelková a Martin Prágr

Iva s Martinem tančili waltz na hudbu z filmu Legenda o vášni. Předvedli na parketu nádherný waltz s pěknou zvedačkou.

Zdeněk Chlopčík ocenil překrásný anglický waltz. Konstatoval, že Iva má talent, nádherně při tanci používá paže až do konečků prstů, chyběl mu jen větší odklon a větší rozdíl mezi poklesy a zdvihy. Richard Genzer se Zdeňkem souhlasil a prohlásil, že k dokonalosti chyběl malinký kousíček. Tatiana Drexler hodnotila jejich tanec jako dojemné vystoupení, ale chybělo jí trochu více společného pohybu v poklesech a zdvizích. Závěr však byl nádherný.

Členové poroty hodnotili jejich tanec známkami: RG 9 TD 9 ZCH 9. Celkem 27

StarDance: Iva Kubelková a Martin Prágr

SD 8 Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk-Hrstková

Vavřinec s Kateřinou tančili jive na hudbu z animovaného filmu Zpívej. V jejich jivu nechyběla zvedačka.

Richardovi Genzerovi vadilo, že vystoupení nebylo v rytmu. Tatiana Drexler hodnotila vystoupení jako pěkné, zvedačky pěkně zapadly. Zdeněk Chlopčík měl poprvé pocit, že si Vávra tane neužíval, zřejmě to bylo na něho příliš rychlé tempo, protože celý tanec byl mimo hudbu.

Členové poroty hodnotili jejich tanec známkami: RG 6 TD 6 ZCH 3: Celkem 15

StarDance: Vavřinech Hradilek a Kateřina Bartuněk-Hrstková

SD 1 Darja Pavlovičová a Dominik Vodička

Darja s Dominikem tančili waltz na hudbu z pohádky o Shrekovi. Na začátku Darja vstane z postele a tančí sólo tanec. V jejich společném tanci byla pěkná zvedačka.

Tatianě Drexler se jejich vystoupení líbilo, vtáhlo ji do pohádky. Ocenilo dobré postavení, výbornou práci chodidel, pěkný tanec v páru jen by bylo třeba trochu zlepšit točky. Zdeněk Chlopčík viděl, že si Darja tanec užívala, ocenil práci paží, viděl na parketu krásný anglický waltz. Souhlasil však s Tatianou, že točky vyžadovaly zlepšení.  Richard Genzer viděl pěkný tanec plný souznění.

Členové poroty hodnotili jejich tanec známkami: RG 9 TD 10 ZCH 9. Celkem 28

StarDance: Darja Pavlovičová a Dominik Vodička

SD 3 Josef Maršálek a Adriana Mašková

Josef s Adrianou tančili tango na hudbu z filmů Vřiškot.

Zdeněk Chlopčík prohlásil, že Josef má velké charisma. Při tanci vypadá skvěle. Vystoupení bylo rytmické. Zdeněk viděl při tanci chlapa, Adrianin tanec byl rychlý a proto viděl na parketu rozdíl mezi mužem a ženou. Zatím hodnotil jako jejich nejlepší tanec. Richard Genzer se Zdeňkovým hodnocením souhlasil, bylo vidět, že tento tanec Josefovi sedl. Tatiana Drexler ocenila krásnou choreografii na dobrou hudbu. Tanga tam moc nebylo, ale to jí příliš nevadilo, protože se na tančícího Josefa ráda dívala.

Členové poroty hodnotili jejich tanec známkami: RG 8 TD 6 ZCH 8. Celkem: 22

StarDance: Josef Maršálek a Adriana Mašková

Souboj týmů v country tanci

Po vystoupení jednotlivých tanečních párů jsme sledovali souboj týmů A: Darja Pavlovičová, Josef Maršálek a Eva Adamczyková proti týmu B : Iva Kubelková, Vavřinec Hradilek a Marek Adamczyk na choreografii Marka Zelinky.

Mluvčí týmu A Eva Adamczyková poděkovala celému týmu za taneční výkon s fantastickou technikou plný energie.

Mluvčí týmu B Marek Adamczyk také ocenil výkony všech tanečníků v týmu.

StarDance: Marek Eben a Tereza Kostková
StarDance: Souboj týmů v country tancích

 

Richardovi Genzerovi se více líbilo vystoupení týmu B. Zdeněk Chlopčík konstatoval, že oba týmy předvedly fantastický tanec. U týmu B měl pocit, že jim více seděla choreografie, protože vystoupení bylo vyrovnanější. U týmu A vyrovnanost trochu chyběla, ale v jejich tanci byla obrovská energie. Tatiana Drexler se přiznala, že v country tanci jsou její znalosti malé, ale u prvního týmu ji bavila změna energií.

V hodnocení zvítězil tým A. Účastníkům tohoto týmu byly do bodového hodnocení připsány dva body.

 

 

Závěrečné rozhodnutí

Po energickém vystoupení týmů následovalo závěrečné rozhodnutí, kdy jsme se po chvíli napětí  dozvěděli, že  tento večer soutěž opustí pár Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková.

 

Foto: Česká televize, StarDance XII, foto Mikuláš Křepelka

 

Výsledky Stardance 2023