StarDance XI. řada – devátý semifinálový taneční večer

Devátý semifinálový večer StarDance otevřelo vystoupení členů poroty. Nebylo tomu tak náhodou, protože záměrem pro tento semifinálový večer bylo, aby každý ze členů poroty se stal mentorem jednoho tanečního páru. Protože však zůstaly pouze tři taneční páry, v roli mentorů působili pouze Tatiana Drexler, Jan Tománek a Zdeněk Chlopčík.

Foto: M. Křepelka

Devátý semifinálový večer StarDance

Každý z párů předvedl na tanečním parketu dva tance, které jsme dosud v jejich provedení neviděli. Jejich taneční vystoupení jako tradičně doprovázel MoonDance Orchestra Martina Kumžáka a pět sólistů: Naďa Veperová, Dasha, Kateřina Korbelová, Adam Koubek, Dušan Kollár a Michal Cerman.

Martina Viktorie Kopecká a Marek Dědík

Mentorem tohoto tanečního páru byl Jan Tománek. První z tanců, který Martina s Markem zatančili byl slowfox. Začal tím, že Marek houpal Martinu na houpačce a poté přešli na parket, kde předvedli krásný slowfox. Richard Genzer uvítal příležitost hodnotit z houpačky. Podle jeho slov bylo vystoupení pěkné, jejich taneční výkon se mu líbil. Tatiana Drexler souhlasila s Richardem Genzerem v tvrzení, že se tento pár kolo od kola zlepšuje, byla zaskočena romantickou lehkostí, ocenila i pohyb nohou. Jan Tománek vysoce ohodnotil Martinin taneční vzestup v posledních dvou kolech. Měl radost, že si zlepšila postavení i techniku a kdyby se ještě více při tanci houpala v kolenou jako na houpačce, hodnotil by jejich tanec známkou nejvyšší. Zdeněk Chlopčík ocenil plynulost pohybu, neuniklo mu však , že když se Martina točila na místě, byla trochu strnulá, ale jejich taneční vystoupení považoval velmi pěkné a bylo poznat, že jejich mentorem byl Jan Tománek

V bodovém hodnocení se všichni čtyři porotci shodli na známce 8.

Foto: M. Křepelka
Foto: M. Křepelka

Tomáš Verner a Kristýna Coufalová

Metorem tanečního páru byl Zdeněk Chlopčík a Tomáš Verner ocenil Zdeňkovu dochvilnost při trénincích, ale svěřil se, že se domníval, že se bude bát Zdeněka v porotě, ale větší strach z něho měl na zkušebním sále.  První tanec, který tento pár předvedl bylo paso doble. V úvodu tanečního vystoupení si Tomáš přinesl muletu a pohyboval se jako toreádor, potom zatančili společně paso doble. Tatiana Drexler byla s jejich tancem spokojena. Viděla emoce a viděla krásné paso, kterému nelze nic vytknout, líbí se jí když u tančícího muže je vidět rozdíl výšek, kdy jde na špičky a potom klesá a to jí chybělo, trochu jí také vadila Tomášova pokrčená kolena. Jan Tománek ocenil výborný charakter, co divák na první pohled těžko rozezná je postavení, kdy je pánev při tanci předsunutá dopředu a ocenil, že to se Tomášovi po celou dobu tance dařilo, je vidět, že je sportovec a dokáže ze sebe každý večer něco „vydlabat“ a převést. Tomáš se svěřil, že je to zásluha Kristýny, která z něho dokáže vždy něco „vydlabat“ i když on sám je již téměř na dně. Jan Tománek na to reagoval výrokem, že sportovec se nelituje – sportovec sportuje. Richardovi Genzerovi se jejich taneční vystoupení líbilo, jejich paso doble hodnotil jako dobré. Zdeněk Chlopčík konstatoval, že jeho kolegové již jejich tanec hodnotili jako dobrý a poděkoval Tomášovi a Kristýně, že to co společně trénovali dokázali na parketu předvést a prohlásil, že on, na rozdíl od Tatiany Drexler rozdíly v pohybu nahoru a dolů při tanci viděl.

V bodovém hodnocení udělili tři členové poroty známku nejvyšší, Tatiana Drexler hodnotila známkou 9.

Foto: M. Křepelka
Foto: M. Křepelka

Jan Cina a Adriana Mašková

Mentorem tanečního páru byla Tatiana Drexler a nazvala Jana Cinu jedním z nejtalentovanějších „netanečníků“, kterého kdy viděla. Jan se svěřil, že by nejprve uvítal kdyby měl  v pánských krocích jako mentora muže, ale velmi ho překvapilo co všechno ho při trénincích naučila Tatiana Drexler. Jan s Adrianou zatančili rumbu, kterou Jan zahájil sólovou pasáží, poté si přidala Adriana. Jan Tománek vysvětlil, že pro netanečníky bývá nejtěžší pochopit, co se od nich při tanci chce a Jan to pochopit dokázal. Vnímání hudby, charakter tance, tanec v jeho podání ppůsobil velmi přirozeně, Jan na parketu tančil rumbu a podle jeho názoru ostatní atributy už v devátém díle nejsou důležité. Zdeněk Chlopčík s jeho tvrzením, že ostatní atributy nejsou důležité nesouhlasil, označil Janovu a Adrianinu rumbu jako nádhernou co do choreografie, pohybu paží. Viděl velký potencionál emocí, jejich tanec byl po technické stránce hodně vysoko, možná na tom měla podíl také Tatiana. Richard Genzer konstatoval,že všechno již bylo řečeno a viděl na parketu krásnou rumbu.

V bodovém hodnocení se všichni čtyři porotci shodli na známce nejvyšší.

Foto: M. Křepelka

Martina Viktorie Kopecká a Marek Dědík

Druhým tancem tohoto tanečního páru byla samba. Martina se svěřila, že během svého působení ve StarDance chtěla pochopit jakým způsobem se tělo vyjadřuje a to se jí podařilo, protože tanec se jí velmi dotkl.

Richard Genzer popsal jejich vystoupení jako nádherný tanec, kdy je každý večer vidět pokrok a z toho on má radost. Velmi ocenil točenou zvedačku.  Tatiana Drexler ve svém hodnocení velmi chválila Martinu i Marka, který vybral pro Martinu vhodnou hudbu i choreografii. Jan Tománek prohlásil, že jejich dnešní kombinace tanců slowfox a samba je kombinace velmi náročná. Martině se podařilo překona sama sebe a práce, kterou s Markem společně odvedli je fantastická.

V bodovém hodnocení udělil Richard Genzer a Jan Tománek hodnotili známkou 9, Tatiana Drexler a Zdeněk Chlopčík se shodli na známce 8.

Foto: M. Křepelka
Foto: M. Křepelka

Tomáš Verner a Kristýna Coufalová

Druhým tancem tohoto tanečního páru byl waltz. Richard Genzer prohlásil, že je rád, že si mohl vychutnat jejich waltz. Tatiana Drexler konstatovala, že standardní tance Tomášovi jdou a frak mu velmi sluší. Ocenila pěknou práci chodidel, tanec do rytmu, nemá co vytknout. Jan Tománek se svěřil, že srdce profesionála zaplesá, když někdo na parketu předvede nadstandardní výkon- jejich tanec byl plný swingu a byl technicky velmi dobře zvládnutý a pro něho to byl nejlepší tanec v letošní řadě StardDance. Zdeněk Chlopčík vyzdvihl především perfektně zvládnutou rovnováhu, což je u pomalého waltzu velmi těžké. Prožitek z jejich tance byl tak silný, že mu naskočila husí kůže. Líbil se mu také Tomášův výraz.

V bodovém hodnocení se všichni čtyři členové poroty shodli na známce nejvyšší.

Foto: M. Křepelka

Jan Cina a Adriana Mašková

Druhým tancem tohoto páru byl quickstep. Tatiana Drexler vyzvihla uměleckou hodnotu jejich tance, pěknou choreografii, jen jí neuniklo, že tanec v závěru pokazili. Jan Tománek hodnotil první třetinu tance jako úžasnou s fantastickými rytmickými přechody z rychlého do pomalého, ale ve druhé třetině byl zklamán, protože jim to do konce nevydrželo. Zdeněk Chlopčík vysvětlil, že jejich choreografie byla velmi těžká co se týče rytmizace, viděl v určitých chvílích nejistotu, ale problémem bylo nezvládnutí rytmu. Richard Genzer se přidal k předchozímu hodnocení ostatních členů poroty a řekl, že je strašná škoda, že se jejich taneční vystoupení rytmicky rozsypalo.

V bodovém hodnocení udělili tři členové poroty známku 9, Zdeněk Chlopčík hodnotil známkou 8.

Foto: M. Křepelka

Závěrečné vyřazování

Před závěrečným vyřazováním jsme mohli na parketu obdivovat tanečně-žonglerské vystoupení Filipa Zahradnického. Poté už moderátoři vytvořili napětí v očekávání, který pár nás tento večer opustí. Napětí však vzápětí prolomilo oznámení, že do finálového večera postoupí všechny tři taneční páry, a tanečníci na tuto zprávu zareagovali spontánně radostným tancem.  V zavěrečném tanci se k nim přidali i členové poroty.

 

 

Foto: JB Cysnews

Výsledky Stardance 2021