Rozhovor s účastníky XII. řady StarDance Ivou Kubelkovou a Martinem Prágrem

Po skončení jednoho ze soutěžních večerů jsme požádali Ivu Kubelkovou a Martina Prágra o krátký rozhovor.  

Foto: Cysnews

 

Ráda bych se Vás zeptala, jestli si ještě vzpomenete,  jaké byly Vaše pocity, když jste se dozvěděli, že budete spolu tančit ve StarDance.

M.P. To už je dávno. My jsme se neznali, takže když se setkám s někým, koho vůbec neznám, tak nejprve nevím, co od něho mohu čekat, ale teď mám pocit, že se známe tak pět let, je to něco, co se dost těžko popisuje.

I.K. My jsme to přijali jako rozhodnutí „shora“, že jsme byli přiděleni a přistoupili jsme k tomu s otevřenou náručí, že poznáme někoho nového a s tím „někým novým“ člověk bude mít možnost zažít takovouto akci.

Který tanec se vám tančil nejlépe a se kterým jste se museli naopak nejvíc poprat?

I.K. Já myslím, že nejlépe, nebo alespoň mně se nejlépe tančila rumba.

M.P. Je to trochu složitá otázka, já bych odpověděl naopak, co se nám tančilo nejhůře byl jive. Všechny ostatní tance lze říci, že některé byly horší, některé lepší, ale jive to byla prostě naše zkouška.

Čím byl pro vás jiný dnešní scénický tanec než latinsko-americké a standardní tance, které jste na parketu tančili předchozí večery?

I.K. Byl to úplně jiný tanec už vlastně samotným pojetím, jak se člověk může hýbat a co všechno dovolí svému tělu, jak se pomocí pohybu těla dá vyjádřit nějaká myšlenka, nebo nějaký pocit, názor, emoce. To vnímám a cítím, že tady je ta možnost větší než třeba u latinsko-amerických tanců, kde jsou kroky a figury striktně dané.

M.P. My jsme měli kolem sebe skupinu dalších tanečníků, v tom to bylo také jiné. Dosud jsme na parketu byli jen sami dva. To v tom bylo dnešní vystoupení jiné.

Bez ohledu na známky, které jste dostali od poroty, který tanec považujete za svůj nejlepší?

M.P. Já bych řekl sambu.

I.K. No, asi samba.

M.P. Samba a rumba.

Ještě se zeptám, čeho si na svém tanečním partnerovi nejvíce vážíte.

I.K. Já si na Martinovi velmi vážím, že se snaží naše choreografie dělat tak, abych já vynikla. Což si myslím, že je krásné a je v tom určitá pokora a moudrost protože on, jako profesionální tanečník by mohl mít tendenci postavit choreografii trošku na sebe, ale jemu se vždy daří postavit choreografii na mně a k tomu si myslím, že je třeba už mít trochu zkušeností a také trochu nadhled.

M.P. Já si na Ivě jednoznačně cením jak přistupuje k práci, jak přistupuje ke svému životu, jak u toho přemýšlí což si myslím, že je hodně důležité ať už při naší práci, tak v soukromém životě, takže to je inspirace.

Děkuji Vám za rozhovor.

Iva Kubelková a Martin Prágr

 

Foto: Cysnews

 

Iva Kubelková

je česká modelka, moderátorka a herečka. V roce 2010 úspěšně ukončila bakalářské studium oboru Sociální a masová komunikace a poté navázala na magisterském studiu tohoto oboru. Ve druhém ročníku střední školy se přihlásila do soutěže Miss ČR a stala se první ViceMiss roku 1996. Během dalších měsíců dokončila studium a začala se věnovat povinnostem vyplývajícím z vítězství v soutěži. Po dvou letech, kdy modelovala na přehlídkách a pózovala fotografům, dostala nabídku hrát divadlo ve společnosti Františka Ringo Čecha. Od počátku roku 2005 se objevuje v televizi. Několik týdnů se podílela na moderování populární reality show VyVolení na TV Prima, moderuje pořad Sama doma a pořad TopStar magazín. V seriálu Velmi křehké vztahy ztvárnila postavu Daniely Hartlové-Skálové. V letech 2011–2015 hrála MUDr. Alici Dvořákovou v seriálu Cesty domů.

Zdroj: Wikipedie

Iva Kubelková

Martin Prágr

je český tanečník, choreograf a lektor tance. Martin Prágr začal s tancem ve svých sedmi letech. S partnerkou Denisou Galandžárovou vyhráli mistrovství České republiky v kategorii mládež, vicemistři kategorie do 21 let. Společně soutěžili taktéž na mistrovství Evropy v Moskvě a Stuttgartu či na mistrovství světa na Mallorcce. Pár se věnuje lektorování dětí i dospělých. V roce 2019 se zúčastnil desáté řady pořadu StarDance …když hvězdy tančí, kde se s biatlonistkou Gabrielou Soukalovou umístili na pátém místě. Vystupoval také v jedenácté řadě v roce 2021, kde tvořil pár s herečkou Simonou Babčákovou.

Zdroj: Wikipedie