Rockování ve stylu autenticfusion kapely Sellfish v klubu Vagon

Pražská kapela Sellfish je kapelou relativně mladou a neokoukanou nicméně muzikou, formou a stylem je kapelou dynamickou a ambiciózní. Svoje umění ukázali publiku 24.2.2019 v music klubu Vagon na Národní třídě při svém letošním prvním koncertu.

Muzikanti Majk – baskytara, Karlos – kytara a Parda – bicí spolu dle vlastních slov společně preludují již od roku 2003. Na začátku roku 2018 k sobě přibrali zpěvačku Magdalénu Friedel Malou alias Madjee, čím byla úspěsně zahájena historie kapely Sellfish. Madjee se svým krásným plným hlasem dává kapele ten správný zvuk a drive bez kterého by písně neměly tu správnou šťávu.

Styl kapely označovaný jako autenticfusion je nesnadno zařaditelný a skrývá v sobě zašifrováno vícero stylů a žánrů. Na svoje si tak přijdou jak příznivci rocku, folkrocku, ale i například jazzu a mnoha dalších stylů. Muzika je tak velice pestrá a bohatá. Písně jsou interpretovány jak v angličtině (například Happy Birthday) tak i v češtině (například Nevěra na míru). Za nábojem a skvělou poslouchatelností písní je školený hlas Madjee, která ačkoli to není zřejmé a nikdo by to do ní na první dobrou neřekl je úspěšnou členkou operního souboru Národního divadla a skvěle tak doplňuje pánské muzikantské trio o ženský element. Zajímají-li vás podrobnosti o Madjee a nebo důvody proč utíká od opery k rocku doporučujeme přečíst velice zajímavý rozhovor ze začátku letošního roku. 

Koncert ve Vagónu byl sice rázu komornějšího nicméně posluchači a skalní příznivci si skvěle užili naservírovanou dávku skvělých písní a klubovou atmosféru. Zazněly písně jako Cupcake nebo Lívance.

 

Další koncert kapely Sellfish se uskuteční 9. 3. v Free Masonic club v Týnské. Zde budou vystupovat s The Brownies http://www.thebrownies.cz/.

 

Foto: Honza Jirkovský, www.facebook.com/jirkovskyfoto/