Příběh Národního technického muzea pokračuje koncertem z cyklu Hudba mezi lokomotivami

Před 10 lety se začala psát nová kapitola dějin Národního technického muzea. Po rozsáhlé rekonstrukci bylo 15. února 2011 NTM znovu otevřeno veřejnosti. V současnosti muzeum prezentuje své sbírky ve 22 expozicích v budově v Praze na Letné a ve 2 svých pobočkách, které za 10 let navštívilo přes 2,6 milionu návštěvníků. Výročí oslaví Národní technické muzeum 15. února 2021 v 19 hodin koncertem dostupným online na webových stránkách muzea.

Národní technické muzeum si připomíná 10 let znovuotevření po generální rekonstrukci. Rekonstrukce, která prakticky dokončila prvorepublikový plán na výstavbu budovy určené výhradně pro muzejní účely, je jedním z mezníků v historii NTM. 15.2. 2021, tedy na den přesně po deseti letech, si toto výročí připomeneme uvedením speciálního hudebního pořadu. Pořadem provede herec a moderátor Petr Vacek. Kytarista a skladatel Lukáš Sommer odehraje koncert v jednotlivých vybraných expozicích muzea.

Hudba mezi lokomotivami

Cyklus koncertů Hudba mezi lokomotivami

Národní technické muzeum ve spolupráci s hudební agenturou Pavla Šporcla ŠPORCL ARTS Agency připravilo cyklus koncertů v unikátním prostoru Dopravní haly NTM. Špičkoví čeští umělci vystupují v prostředí plném historických dopravních prostředků, které je známé svou skvělou akustikou. Jedná se o jedinečnou příležitost zažít krásnou hudbu v netradičním prostoru.

 

Koncert proběhne online na stránkách NTM a také na YouTube kanálu a facebookovém profilu muzea.