Polský den – Piknik v zahradách



Zahrady polského velvyslanectví přímo pod Pražským hradem se výjimečně otevřou veřejnosti.

Datum konání:

16.6.2018 od 13:00 do 21:00.

Místo konání :

Velvyslanectví Polské republiky
Valdštejnská 8
Praha 1

Program:

Čekají vás koncerty, program pro děti, kulinářské zážitky, soutěže a prezentace polských měst a regionů. Přijďte si poslechnout zajímavou hudbu a ochutnat polské speciality nebo zkrátka strávit příjemné odpoledne s rodinou a přáteli.
Město Opolí kromě jiných zajímavostí představí také své hudebníky – vystoupí komorní soubor Opolské filharmonie. Pokud si chcete zatancovat, doporučujeme koncert Besquidians, kteří spojují zpěvnost a rytmy horalského folklóru s moderní hudbou od jazzu po elektronickou hudbu. Zazní dudy, harmonika, housle i kontrabas.

Jaká města a regiony se představí?
Dolní Slezsko: příhraniční region láká na své památky, ať už jsou to nespočetné hrady a zámky, které často fungují i jako zajímavě zrekonstruované hotely a restaurace, poutní místa, nebo vojenské pevnosti z 19. století i druhé světové války. To vše je zasazeno do krásných přírodních scenérií lemovaných horami.
Opolské vojvodství: centrem nejmenšího vojvodství je jedno z nejstarších polských měst, Opolí. Opět vám stačí vydat se jen kousek za českou hranici, abyste navštívili renesanční zámky a zahrady, „slezské Carcassonne“ Paczków, ale také technické památky jako mramorový lom nebo zlatonosný potok.
Štětín: objevit krásu polského Baltu je nejlepší z paluby lodi – a na plachetnice jsou ve Štětíně odborníci. Ve Štětínském zálivu také najdete moře nejbližší české hranici. Pokud by to stále nestačilo, budova Štětínské filharmonie získala prestižní architektonickou cenu Miese Van der Rohe.
Vratislav: univerzitní město plné památek se rozkládá na řece Odře a okouzlí návštěvníky romantickými ostrůvky, lávkami a mosty i kavárnami a skvělou kuchyní. Vratislav je ideální pro rodinnou dovolenou – nabízí množství atrakcí od Afrikária v místní zoo po technicko-zábavní parky Hydropolis a Humanitarium nebo „lov trpaslíků“ v místních ulicích.

Více informací  naleznete ZDE