Pierre Richard vysadil keř vinné révy v pražské Botanické zahradě dnes 21.9.2018


Pierre Richard je  také vášnivým vinařem. V pátek dopoledne  vysadil keř vinné révy v pražské Botanické zahradě a stal se v pořadí již osmašedesátou osobností světově unikátního projektu Kořeny osobností.

Usměvavý a milý herec a komik  Pierre Richard se představil dnes českým novinářům při sázení keře vinné révy. Bylo to uvolněné a jakoby na nás dýchla atmosféra jeho skvělých a neopakovatelných rolí z jeho skvělých komedií. Nikdo by mu nehádal jeho úctyhodný věk nad osmdesát let. Jeho vystupování bylo uvolněné a naprosto přirozené , tato hvězda filmového nebe nás všechny okouzlila a potěšila svou přítomností . 

foto: JCCysnews

 


 


Pierre Richard, rodným jménem Pierre Richard Charles Léopold Defays, (* 16. srpna 1934 Valenciennes, Francie) je francouzský herec, komik, režisér, vinař a příležitostný zpěvák. V 70. a 80. letech 20. století proslul v řadě filmových komedií, kde povětšinou ztvárnil potrhlé, roztržité a nesmělé hrdiny. Roku 2006 získal nejprestižnější francouzskou filmovou cenu – Césara – za celoživotní dílo.

zdroj : wikipedia.org


 

Projekt Kořeny osobností

Příběh světově ojedinělého projektu Kořeny osobností započal v Botanické zahradě hl. m. Prahy v roce 2009. Cílem tohoto vzdělávacího projektu je spojení nejvýznamnějších českých a světových osobností se vzácnými či významnými druhy rostlin ze sbírek Botanické zahrady hl.m. Prahy. Do projektu se zapojilo v uplynulých letech zapojilo 85 osobností například Václav Havel, Madeleine Albrightová, Miloš Forman, Antonín Panenka, Věra Čáslavská, Manolo Blahník a mnozí další, kteří tak symbolicky zanechali své kořeny v botanické zahradě. Vysazeno bylo 88 rostlin či dřevin. V červnu 2017 byla pro veřejnost otevřena v prostorách Botanické zahrady hl. m. Prahy Stezka osobností  jako součást projektu Kořeny osobností. Tvoří ji několik desítek vzácných dřevin a rostlin, jež zde vysadili významní představitelé českého, ale také světového kulturního, sportovního, vědeckého či politického života.

Křest knihy věnované projektu Kořeny osobností