Ornella oznamuje odchod ze soutěže, stesky po domově ovlivňují morálku Lovců, poslední reality show Rachel Karnižové

Voyo včera uvedlo 6. epizodu show Survivor Česko & Slovensko. Třináctý den na ostrově přináší do kmene Lovců napětí ohledně zimy a nedostatku potravy. Ornella se vrací z návštěvy lékaře a oznamuje svůj odchod ze soutěže. U Lovců se rozjíždí hra intrik okolo symbolu skryté imunity. Nikola se Janě svěřuje se tragickým životním příběhem své rodiny. Na kmenové radě se Rachel a Iva svěřují, že už nechtějí v soutěži pokračovat. Lovce postoj Ivy překvapuje. Nezvolila Iva stejnou taktiku,která v minulé řadě vynesla Karolínu Krézlovou až do finále?

 

13.den – Mužská část kmene Lovců si podle Rachel neustále na něco stěžuje, především na zimu a hlad.

Jana jejich situaci chápe, ale apeluje, aby byl dodržován režim v přídělech, protože kokosů je omezené množství a není možné, aby kluci jich spotřebovávali více. Jejich spotřeba se prý razantně zvýšila po příchodu Jakuba a Rachel. Jakub říká, že kokosů mají na ostrově k dispozici dostatek.

Titáni se vydávají lovit ryby. Přípravu úlovků si bere na starost Yeniffer, která se v minulosti zúčastnila MasterChefa. U Lovců se Bandurko svěřuje Filipovi, že našel nápovědu ke skryté imunitě. A Filipovi se podle ní nakonec daří najít polovinu symbolu skryté imunity. Před soubojem o kmenovou imunitu přichází  Ornella a vysvětluje, proč musela navštívit lékaře. Říká, že upadla do bezvědomí a Martin Carev ji pomohl přivolat lékařskou pomoc. Stále se ovšem necítí dobře a oznamuje, že ze soutěže odchází. Odnáší  si s sebou ale spoustu dobrodružných zážitků a je ráda, že poznala v soutěži skvělé lidi.

V souboji o kmenovou imunitu vítězí poprvé Titáni. Na kmenové radě tak budou muset hlasovat o vyloučení jednoho ze svých členů Lovci. Titáni bouřlivě oslavují své první vítězství v souboji o kmenovou imunitu a druhé vítězství ve vzájemných soubojích v řadě. Souboj síly a vytrvalosti Lovců o individuální imunitu má tentokrát dva vítěze, získávají ji Veronika a Filip.

14.den – U Lovců se Rachel handrkuje s Filipem, který poukazoval na to, že nově příchozí členové kmene nestrávili s ostatními stejný čas.

Rachel reaguje, že se ke kmenu připojili o pouhé dva dny později. Filip s Tomášem, Jakubem a Kristinou mezi sebou probírají, že jim Veronika pravděpodobně lže o tom, že ztratila polovinu symbolu skryté imunity, který získala při tajné misi s Pirátem. Nikola a Jana z kmene Titánů si spolu povídají o tom, co je v životě potkalo. Nikola se svěřuje, že přišla v důsledku požáru o svou mladší sestru a babičku. Následně se musela vyrovnávat s úrazem své matky, která se zřítila ze skály. Janu její příběh dohání k slzám.

15.den – Rachel je sentimentální a má výčitky vůči své rodině. Svěřuje se, že se ke své matce ne vždy chovala hezky a nevídala se s rodinou příliš často. Se slzami v očích říká, že by ráda vztahy se svými blízkými napravila. Necítí se už na ostrově dobře a nemá pocit, že by měla ve hře nadále pokračovat. Ivě se nelíbí, že byla ona také mezi těmi, koho chtěl kmen vyslat do duelu. Se slzami v očích se svěřuje, že nenese dobře,když o jejím ostudu rozhodují ostatní. Říká, že se sebou nenechá manipulovat a toto chování ostatních se jí nelíbí. Na kmenové radě Veronika říká, že kmen má jistou strategii, která ovšem doznala změn, takže výsledek bude asi překvapivý pro všechny. Filip se nechává slyšet, že výhra nebo titul Survivora pro něj nemají takovou váhu. V soutěži si uvědomil, že co pro něj znamená jeho rodina. Chce ale zůstat v soutěži co nejdéle.

Rachel si uvědomila, že Survivor není show pro ni.

Necítí se být v soutěži sama sebou a ráda by odešla domů. Její rodiče nesouhlasili s tím, aby šla do jakékoli reality show a teď absolvuje už druhou. Ondřejovi opakuje, že by ráda raději teď pracovala na tom, aby vztahy s rodinou urovnala.

Své matce posílá Rachel vzkaz, že se vrací domů a už nikdy do žádné reality show nepůjde.Stesk doléhá také na Ivu. Říká, že má doma manžela a doufá, že na ni čeká a také kočku, kterou považuje za své dítě. Ve hře nastaly okolnosti, které ji myšlenkami vrátily domů o ona touží tam už být.  V soutěži si naplno uvědomila, že by je připravena mít rodinu.

Kmen si mezitím vyměňuje názory a nevypadá to, že její argumentace o založení rodiny padla na úrodnou půdu. Veronika říká, že je možné,že toto je pouze Ivina hra, která má za cíl jen ostatní zmást. Podezřívá Ivu, že se uchyluje ke stejné taktice, jako v minulé řadě Karolína Krézlová. Filip se následně rozhoduje, že svou individuální imunitu věnuje Tomášovi. Dělá to prý proto, že mu to velí jeho hasičská povaha a myslí si, že Tomáš imunitu využije dnes lépe. Poukazuje na to, že Iva začala ostatním vyhrožovat svým odchodem poté, co někde zaslechla své jméno a Filip její chování nechápe. Jana říká, že každý si musí sám v sobě srovnat, zda chtějí ve hře pokračovat, nebo chtějí odejít domů.

Ondřej čte hlasy Lovců. Z jejich počtu je jednoznačné, že do duelu posílají Rachel, která obdržela šest hlasů.

Tomáš, který má na krku náhrdelník individuální imunity do duelu s Rachel vysílá Jacka. Náhrdelník má ovšem také Veronika, která vysílá do vyřazovacího souboje třetího hráče, Filipa.Do vyřazovacího souboje míří tedy hned trojice soutěžících: Rachel, Jack a Filip. Rachel přiznává, že nemá chuť v souboji bojovat, protože je pevně odhodlána jít domů a opakuje, že chce napravit vztahy se svou rodinou. A podle toho také její výkon v souboji vypadá.

Jako první se zachraňuje Filip. Po něm si s úkolem správně poradí také Jack. Rachel je v souboji třetí a její účast v Survivoru tak končí.