O nebi a zemi, aneb meteorologické pohádky

Jak vlastně vzniká duha? Proč zapadá slunce? Jak drží mraky na obloze?… Také máte doma malého zvědavce, který rád zkoumá vše, co nás obklopuje?

Otevřete knihu a vydejte se spolu až ke hvězdám. Kniha vypráví příběhy o nebeských tělesech a meteorologických jevech. Děti si hravou formou osvojí základní informace o jevech kolem sebe, zjistí mnoho zajímavostí a dostanou pobídku k vlastnímu pozorování a experimentům. Je určena všem nadšeným průzkumníkům předškolního a mladšího školního věku.

Životopis

Ludmila Selingerová je matka, učitelka a autorka. Vystudovala pedagogickou školu, od roku 2005 pracovala s mentálně postiženými klienty, nyní již deset let pracuje jako učitelka v Mateřské škole. Věnuje se tvorbě a koncepci divadelních her pro děti. Autorsky se podílela na několika dobročinných projektech. V roce 2014 vydala pohádkovou trilogii v nakladatelství Grada: V trávníku, V korunách stromů a Pod vodní hladinou. Některé její pohádky byly vysílány v rozhlase a v pořadu Malovaná čítanka na Čt :D. V roce 2015 napsala autorské pohádky, které vydala charitativní organizace ADRA na pohádkovém CD „Do Sýrie nejen za pohádkou“. V roce 2017 vydala knihu Drabčíkova pouť u nakladatelství Dybbuk.